«Είχαμε θυμό από πέρσι – Δεν είναι μόνο να είμαστε χαμογελαστοί στη φωτογραφία»

Για την κατάκτηση του κυπέλλου, την επόμενη μέρα στην ομάδα και το θέμα Τιμούρ Κετσπάγια μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου, στον Super Sport FM 104.0.

Αναλυτικά όσα είπε…

Τα πρώτα σχόλια μετά τον τελικό: «Εγώ την Κυριακή το πρωί έμαθα ποιος έβαλε το νικητήριο γκολ όταν επιστρέφαμε στην Λεμεσό και είχα την ευκαιρία να ξανά δω την φάση. Την ώρα που έγινε απλά πανηγυρίσαμε όλοι μαζί, όπως έλεγε και το hashtag μας. Η ιδιαιτερότητα δεν είναι εσωτερικά, αλλά θέλαμε να βάλουμε και τον κόσμο μέσα σε αυτό. Υπήρχε κόσμος στις κερκίδες και την στιγμή που το νιώσαμε περισσότερο ήταν στο 1-1 όταν ακούσαμε το «Μην σταματάς Ανόρθωση». Την ώρα δηλαδή που θες τον κόσμο να σε στηρίξει και είναι πολύ σπουδαίο γιατί δεν το είχαμε φέτος. Για εμάς είναι απερίγραπτο το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε τον κόσμο στο γήπεδο για εμάς δεν είναι κάτι περισσότερο από τον δωδέκατο παίκτη. Όταν έγινε η απονομή, εμείς δεν βάλαμε τον ύμνο της ομάδας αλλά το τραγούδι της Ανόρθωσης γιατί δεν είναι απλά ποδόσφαιρο για εμάς είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας όχι μόνο στο γήπεδο αλλά όλη την εβδομάδα και το αφήσαμε να γίνει όλο αυτό και ο προπονητής μας είπε ότι ο λόγος που το άφησε γιατί το team talk δεν χρειάστηκε από τον Τιμούρ το έκανε ο κόσμος της ομάδας. Κάναμε πολλά χρόνια να πανηγυρίσουμε και γι’ αυτό η προσφυγιά γιορτάζει από το Σάββατο το βράδι».

«Για εμάς αυτό που έγινε ήταν η επιβράβευση της τελευταίας διετίας που επέστρεψε και ο κος Πουλλαϊδης αλλά και ο Τιμούρ. Ο Κετσπάγια είχε στόχο τους τίτλους αλλά μας είχε επηρεάσει πάρα πολύ ότι δεν μας επιτράπηκε να διεκδικήσουμε πέρσι το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος και αυτό προκάλεσε πολλά θέματα τα οποία παραδεχόμαστε τώρα, σε όλα τα επίπεδα. Γιατί υπήρχε θυμός και στον κόσμο και σε μας και αυτό δεν σε αφήνει να έχεις καθαρό μυαλό. Αυτόν τον θυμό τον κάναμε πείσμα για να πάρουμε έναν τίτλο, θέλαμε το πρωτάθλημα αλλά δεν τα καταφέραμε και θέλουμε να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν, όταν δεν έγινε εφικτό και συγκεντρωθήκαμε στο Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός μας έβγαλε το λάδι μέχρι να καταφέρουμε να πάρουμε το τρόπαιο και τώρα ξανά ξεκινάει η ζωή μας».

Για την επόμενη μέρα: «Είναι καλύτερο το συναίσθημα φέτος για την επόμενη μέρα, πρέπει να γίνουν πολλά σε βάθος του ποδοσφαιρικού τμήματος και της εταιρίας και όλα τα δεδομένα τα οποία θα μάθει και ο κόσμος. Έγινε συζήτηση με τον προπονητή μας, έχουμε αντιληφθεί να υπάρχει θέληση και από τη διοίκηση για συνέχιση της συνεργασίας και πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα, γιατί δεν είναι μόνο να είμαστε όλοι μαζί χαμογελαστοί σε μία φωτογραφία, η ουσία πρέπει να προηγείται της επικοινωνίας. Θα γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις με το τεχνικό επιτελείο και βεβαίως υπάρχει το πλάνο και για τους ποδοσφαιριστές. Αποχαιρετήσαμε χθες κάποιους ποδοσφαιριστές και να πω στον κόσμο ότι έπρεπε να σεβαστούμε τους παίκτες μας ότι έπρεπε να φύγουν για διακοπές δεν μπορούσαν να τους φέρουμε σε επαφή με τον κόσμο και να ρισκάρουμε το οτιδήποτε, ο κόσμος εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να το καταλάβει. Πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στο κεφάλι μας ακόμη και σε κατάσταση ενθουσιασμού. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να νιώσει μέρος της επιτυχίας, δεν θα πω λεπτομέρειες αλλά θα ανακοινωθεί η διαδικασία για να δουν οι οπαδοί μας το τρόπαιο και να φωτογραφηθούν μαζί του. Μιλήσαμε με τον Κβιλιτάια, μου είπε ότι έπαιξε πέντε τελικούς και τους έχασε όλους. Όταν μίλησα με τον κο Μιχαηλίδη, ο οποίος έζησε το ίδιο πράγμα, και μαζί μας πανηγύρισε το μοναδικό του τρόπαιο και αυτή η ομάδα μπορεί να προσφέρει αυτό το συναίσθημα. Η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη να βρούμε δηλαδή τρόπο να κρατήσουμε τον Κβιλιτάια, είναι όμως περίπλοκη περίπτωση θα το προσπαθήσουμε όμως αλλά δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Υπάρχει ιεραρχία, ο κόουτς μας στο μυαλό του έχει και αυτό το θέμα, τι θα γίνει με το ρόστερ δηλαδή και θα μας τα πει και όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε και τις ανακοινώσεις. Είναι γνωστό ότι θα κάνουμε αλλαγές βελτιωτικές και μπορεί να διαβάζει διάφορα ο κόσμος αλλά να ξέρουν ότι πρώτα πρέπει να επισημοποιηθεί η παραμονή αυτών που θα τους φέρει τους ποδοσφαιριστές και μετά».

«Πριν τον αγώνα είπα ότι θα γεμίζαμε και τρεις κερκίδες στο ΓΣΠ, με τον κόσμο που είδα όμως στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά την κατάκτηση του κυπέλλου κατάλαβα ότι ήμουν μάλλον μετριόφρων με την δήλωση μου γιατί μπορούσαμε να γεμίσουμε και τις τέσσερις κερκίδες».