Έγραψαν ιστορία οι Κομόρες του Μπασιρού και… αναμονή για πρόκριση!

Έγραψε ιστορία η εθνική ομάδα του Φουαντ Μπασιρού! Με τον μέσο της Ομόνοιας στην ενδεκάδα, οι Κομόρες πήραν την πρώτη τους νίκη σε μεγάλη διοργάνωση, επικρατώντας με 3-2 της Γκάνας για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του γ’ ομίλου του Κόπα Άφρικα.

Ο αγώνας ήταν δραματικός, καθώς οι Κομόρες προηγήθηκαν με 2-0 στο 62ο λεπτό, μέχρι το 77′ ισοφαρίστηκαν σε 2-2 από την Γκάνα που έπαιζε από το 25′ με δέκα παίκτες κι εντέλει βρήκαν το νικητήριο γκολ στο 85′.

Η εθνική του Μπασιρού προσπέρασε έτσι τους Γκανέζους και τερμάτισε τρίτη, έχοντας κάποιες ελπίδες να προκριθεί στη φάση των 16 ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων, κάτι που θα… παρατείνει την απουσία του Αφρικανού από την Ομόνοια.

Οι πιθανότητές δεν είναι πολλές, από τη στιγμή που στους άλλους δύο ομίλους που ολοκληρώθηκαν, οι ομάδες που τερμάτισαν τρίτες έχουν τέσσερις βαθμούς, ενώ επιπροσθέτως, στον έκτο όμιλο (δεν ολοκληρώθηκε) η τρίτη Τυνησία έχει τρεις βαθμούς και συντελεστή τερμάτων 4-1 κι από τη στιγμή που οι Κομόρες είναι στο 3-5, θα πρέπει οι Τυνήσιοι να ηττηθούν με πέντε γκολ από την Γκάμπια για να μην είναι πάνω από την ομάδα του Μπασιρού στην ειδική κατάταξη των τρίτων.

Ουσιαστικά για να προκριθούν οι Κομόρες θα πρέπει στην τελευταία αγωνιστική του 4ου και του 5ου ομίλου να μην πάρουν νίκες οι ομάδες που τώρα βρίσκονται στην τρίτη και την τέταρτη θέση.