Εγγλέζου: «Στόχος η επιστροφή στην Εθνική»

Ο Νίκος Εγγλέζου αποδεσμεύτηκε από την Ανόρθωση και τη δεδομένη χρονική στιγμή αναζητά την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του.

Ο πρώην άσος της Κυρίας έθεσε ως στόχο να συμφωνήσει με μία ομάδα στην οποία θα παίρνει χρόνο συμμετοχής με σκοπό να εμφανίσει την αξία του και να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0:

Για την αποχώρηση του από την Ανόρθωση: «Ήταν κάτι που έγινε ξαφνικά, όμως βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές. Όπως ήρθαν τα πράγματα, έγιναν τα καλύτερα και από τις πλευρές».

Νιώθει ότι αδικείσαι από αυτή την απόφαση; «Σίγουρα μπορούσα να δώσω περισσότερα και για πολλά χρόνια. Έγιναν κάποιες προσθήκες και αντιλήφθηκα ότι θα ήταν μειωμένος ο χρόνος συμμετοχής μου. Δεν θα το ήθελα αυτό. Θα ήθελα να αγωνιστώ και νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνω αυτή την αλλαγή. Θα ήταν δύσκολο να έπαιρνα ευκαιρίες και θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή».

Τι κρατάς από τη διετία στην Ανόρθωση; «Είναι η αλλαγή που έγινε από πέρσι σε φέτος. Ήρθαν άτομα που πίστευαν στον εαυτό τους. Δείξαμε ακριβώς τι είναι η Ανόρθωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Έχεις προτάσεις από ομάδες στην Κύπρο; «Υπάρχουν 2-3 προτάσεις, όμως είμαι σε μια ηλικία που θέλω να πάρω περισσότερα παιχνίδια. Θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή για μένα. Αυτό μπορεί να είμαι ομάδα που παλεύει για τη διαβάθμιση ή για την 6άδα. Στόχος μου είναι να πάρω παιχνίδια. Θέλω να αποδείξω ποιος είναι ο Νικόλας. Πρέπει να σκεφτώ σοβαρά όλη την κατάσταση και να δείξω ποιος είναι. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, όμως δεν θέλω να αναφέρω το οτιδήποτε».

Προτιμάς στην Κύπρο ή θα ήθελες να αγωνιστείς στο εξωτερικό; «Αν υπάρχει κάτι για το εξωτερικό, ποιος δεν θα ήθελε; Είναι νωρίς να υπάρχει το οτιδήποτε».

Για την κατάσταση του μετά τον τραυματισμό που είχε: «Πήγε αρκετά καλύτερα από ότι περιμέναμε. Είμαι στο τελικό στάδιο, μέσα στον επόμενο μήνα θα είμαι 100% έτοιμος».

Θα ήθελες να αγωνιστείς σε μια ομάδα και να έχεις πολλές συμμετοχές για να πάρεις την κλήση στην Εθνική; «Οι δύο μου στόχοι είναι να πάρω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ και να αγωνιστώ στην Εθνική. Θα παίξει ρόλο η απόφαση που θα πάρω. Θέλω να αγωνιστώ όσο περισσότερο μπορώ για να πάρω κλήση στην Εθνική».

Πότε θα πάρεις την απόφαση; «Ότι έρθει καλό για μένα δεν θα πω όχι. Θέλω να αξιολογήσω όλες τις επιλογές, όμως όταν έρθει η καλύτερη πρόταση δεν θα περιμένω».

Για τη σεζόν που… διακόπηκε: «Όταν μίλησε ο προπονητής για πρωτάθλημα, όλοι γελούσαν. Πολλοί δεν το πίστευαν. Ούτε εγώ. Από την πρώτη προπόνηση συνειδητοποιήσαμε ότι πάμε για κάτι καλό. Μπήκαν οι βάσεις για να γίνει η ομάδα που ήταν τόσα χρόνια».

Για τον Τιμούρ: «Με οποιοδήποτε τρόπο θα προσπαθήσει να πάρει το 100% από τον κάθε παίκτη. Είναι κάθετος σε ότι λέει. Η πειθαρχεία είναι το Α και το Ω. Είναι γεννημένος νικητής και το δείχνει σε όλους».

Θεωρείς ότι είναι ευκαιρία να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε Κύπριους; «Εύχομαι και ελπίζω να γίνει. Θα πρέπει να αποδείξουν και οι Κύπριοι τι αξίζουν. Η διαφορά με τους ξένους είναι ο χρόνος που παίρνουν. Όταν πάρουν ευκαιρίες θα βρουν ρυθμό».