«Έφτασε η στιγμή να βγάλουμε λίγο παραπάνω εγωισμό όλοι μας»

Για τον αγώνα με την Ανόρθωση κι αυτό που ακολουθεί με τον Εθνικό μίλησε ο προπονητής της ΑΕΛ, Σάββας Παντελίδης, ο οποίος δεν θέλει να οριοθετήσει τους στόχους για την ομάδα, τονίζοντας ότι προέχει να φτιάξει η εικόνα.

Για τον αγώνα με την Ανόρθωση: «Με την έλευση των νέων παιδιών προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα όσον αφορά την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας, αλλά έφτανε μόνο αυτό. Παρότι φτάσαμε στην αντίπαλη περιοχή αρκετές φορές είτε κάναμε λάθος επιλογή, είτε δεν ήμασταν εύστοχοι. Πετύχαμε μόνο ένα γκολ. Αλλά σημασία δεν έχει αυτό, αλλά ότι δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Και αυτό είναι το άσχημο σε αυτή την περίπτωση».

Σας προβληματίζει η επιθετική λειτουργία: «Εγώ θα έλεγα ότι επιθετικά δεν ήταν αρκετά καλή. Αρκετά καλή είναι όταν πετυχαίνει περισσότερα τέρματα από τον αντίπαλο. Όσον αφορά στην αμυντική λειτουργία, οι στατικές φάσεις δεν είναι αμυντική λειτουργία. Ο αντίπαλος δεν έκανε πολλά πράγματα, αν μετρήσω 1-2 ευκαιρίες. Δεν ήρθε το αποτέλεσμα γιατί δεν είμασταν καλοί στα στατικά και δεν είμαστε συγκεντρωμένοι όσον έπρεπε. Σε κάθε ματς που είμαι εδώ βλέπω ότι δεν δέχεται εύκολα γκολ η ομάδα. Δεν είναι ότι είναι κακή η λειτουργία της ομάδας, είναι ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι.

Αν μπορεί να οριοθετήσει κάποιους στόχους: «Όχι. Δεν το έκανα ποτέ από την αρχή, δεν οριοθέτησα κανένα στόχο. Οριοθέτησα μόνο την καλυτέρευση της ομάδας. Για εμένα αυτό που έχει σημασία πιο μεγάλη και από το περασμένο παιχνίδι και από την αμυντική ή επιθετική λειτουργία, είναι το ματς του Σαββάτου».

Για τον αγώνα με τον Εθνικό: «Συμφωνώ ότι κανένα ματς δεν έχει άλλο δρόμο για να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για τη νίκη».

Πέρασε λίγο χρόνο στην ομάδα, μπορεί να βάλει τώρα κάποια πράγματα στη σειρά: «Θέλω μια ομάδα να είναι πιο επιθετική η ομάδα δεν είναι. Η αλήθεια είναι αυτή. Και όταν γίνεται επιθετική, γίνεται με λάθος τρόπο παίρνοντας κάρτες. Θέλω μία ομάδα που να είναι συμπαγής, που να έχει στο μυαλό της πώς να κερδίσει το παιχνίδι και όχι πώς να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Θέλω να μπω δηλαδή στο μυαλό των ποδοσφαιριστών. Αν κάτι με στεναχώρησε στο τελευταίο ματς ήταν ότι δεν διαχειριστήκαμε σωστά μετά το 1-1 για να το φέρουμε στα μέτρα. Αντί η ομάδα να μικρύνει τις αποστάσεις και να προσπαθήσουμε να κλέψουμε το ματς ουσιαστικά, αφού ο αντίπαλος θα είχε το άγχος, εμείς συνεχίζαμε και ήμασταν στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και προσπαθούσαμε να κλέψουμε τις μπάλες εκεί. Αυτό νομίζω έχει να κάνει με το μυαλό των παικτών και την ανάγκη ότι πρέπει να κερδίζουμε».

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ΑΕΛ έχει συνεχόμενα παιχνίδια στο Τσίρειο: «Δεν ξέρω πόσο είναι, επειδή στο τελευταίο παιχνίδι δεν είχαμε τόσο πολύ κόσμο. Σίγουρα η ομάδα αντέδρασε πολύ καλύτερα από ότι στα εκτός έδρας. Δεν είμαι καιρό στην ομάδα για να δω πως αντιδράσει εντός και εκτός, αλλά όλοι μας όταν είμαστε στο σπίτι μας αισθανόμαστε καλύτερα. Ευχόμαστε να το κάνουμε και εμείς».

Μήνυμα στον κόσμο: «Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια και δεν έχω πει καθόλου από την ημέρα που ήρθα. Από τους πρώτους που στεναχωριέται όταν δεν κερδίσει μία ομάδα είμαι εγώ. Θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να βγάλουμε λίγο παραπάνω εγωισμό όλοι μας, τουλάχιστον να έχουμε μία ομάδα ανταγωνιστική μέσα στο γήπεδο. Αυτό μπορώ να τους υποσχεθώ αυτή τη στιγμή. Εάν αυτό είναι ικανό να φέρει νίκες από εδώ και πέρα, το εύχομαι.».