Έφερε θετικά από το Καζακστάν η Ομόνοια

Aρκετά είναι τα θετικά με τα οποία επέστρεψε η Ομόνοια από το Καζακστάν. Κόντρα στην Καϊράτ Αλμάτι, στην πρεμιέρα της στον 8ο όμιλο του Conference League, η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πρώτα και κύρια, είχε πολύ καλύτερη εικόνα και ήταν εμφανώς βελτιωμένη.

Οι παρουσίες της στους αγώνες με Άντβερπ και ΑΕΚ Λάρνακας, είχαν φέρει προβληματισμό αφού σε αυτά τα δύο παιχνίδια, οι πράσινοι ήταν κακοί. Τη βελτίωση της εικόνας πιστώνεται ο Χένινγκ Μπεργκ με την αλλαγή του αγωνιστικού σχεδιασμού (3-4-3), μιας και από ένα σημείο και μετά (μουδιασμένο 20λεπτο), υπήρξε σωστή λειτουργία σε όλες τις γραμμές και αν ήταν πιο αποτελεσματική, θα μιλούσαμε με άλλα δεδομένα.

Από εκεί και πέρα, παρόλο που με τη συνολική της εικόνα, μπορούσε να φύγει με το διπλό, ο βαθμός της ισοπαλίας δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία. Είναι μία καλή βάση που δίνει ελπίδες για το μέλλον. Αν αξιοποιήσει την έδρα της, τότε πιθανόν να βρεθεί στην επόμενη φάση.

Επιπρόσθετα, οι 166 χιλιάδες ευρώ που μπήκαν στο ταμείο, δεν μπορούν να θεωρηθούν κακό ποσό. Και μέσα από αυτόν τον όμιλο όπου βρίσκονται η Καραμπάχ (επόμενος αντίπαλος στο ΓΣΠ στις 30 Σεπτεμβρίου) και η Βασιλεία, μπορεί να μεγαλώσει περισσότερο τον τζίρο της.

Η προσοχή στη Δόξα

Η Ευρώπη μπαίνει στην πάντα. Πλέον η προσοχή επικεντρώνεται στην αναμέτρηση με τη Δόξα τη Δευτέρα στο ΓΣΠ (19:00). Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, η αναγκαιότητα για νίκη είναι επιτακτική για να μην αρχίσουν τα μουρμουρητά αλλά και για να μην μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά με το καλημέρα.

Απέναντι της έχει έναν αντίπαλο που πέρσι της έκανε… ζημιά στο ΓΣΠ και παρουσιάζεται αρκετά καλή φέτος. Η επικράτησή της με 2-0 επί της Ανόρθωσης πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τους παίκτες του Χένινγκ Μπεργκ.

Δεν υπολογίζονται οι γνωστοί τραυματίες (Μποτεάκ, Κούσουλος και Ντίσκερουντ) ενώ πολύ δύσκολα θα είναι σε θέση να βοηθήσει ο Φώτης Παπουλής που αντικαταστάθηκε στο Καζακστάν λίγο πριν το ημίχρονο. Οι ενδείξεις λένε πως έχει υποστεί ελαφριάς μορφής τράβηγμα.