Έχουμε φουρνιά καλών παικτών;

Πολλά λέχθηκαν τις τελευταίες μέρες για την Εθνική Κύπρου και τη νέα προσπάθεια που επιχειρείται με τον Βέλγο Βάλεμ στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.

Σίγουρα θα πρέπει να στηριχθεί η νέα προσπάθεια και να μην κρίνουμε αυστηρά τους παίκτες και τον νέο προπονητή από τα πρώτα κιόλας δύο αποτελέσματα, παρόλο που ήταν απογοητευτικά.

Ωστόσο, το κύριο ερώτημα που, κατά την εκτίμησή μου, πρέπει να απαντηθεί είναι ένα. Έχουμε, όντως, καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών στην Κύπρο αυτήν τη στιγμή;

Και όταν λέμε «καλή φουρνιά» εννοούμε παίκτες που μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, διότι στην Κύπρο τείνουμε να παρεξηγήσουμε την έννοια «καλός παίκτης» και «ταλέντο».

Έχουμε, λοιπόν, παίκτες όπως τον Αλωνεύτη, τον Χαραλαμπίδη, τον Οκκά, τον Μ. Κωνσταντίνου, τον Εγκωμίτη, τον Μαλέκκο; Ανέφερα ονομαστικά ορισμένους ποδοσφαιριστές (θα μπορούσα να πω άλλους τόσους) που αγωνίζονταν μέχρι πριν από 10-15 χρόνια (οι Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης μέχρι πρόσφατα βέβαια), οι οποίοι είχαν ανταγωνισμό με ξένους ποδοσφαιριστές στις ομάδες τους για μια θέση βασικού.

Διαθέτει το κυπριακό ποδόσφαιρο τέτοιας ποιότητας παίκτες σήμερα στην Εθνική μας;

Και μη μου πείτε για ευκαιρίες που πρέπει να δίνονται στους Κύπριους από τους προπονητές των ομάδων τους, καθότι οι πλείστοι που αγωνίστηκαν κόντρα σε Μαυροβούνιο και Αζερμπαϊτζάν λογίζονται βασικοί στις ομάδες τους ή παίρνουν λεπτά συμμετοχής…