Εάν δεν υπήρχαν φέτος τα πλέι οφ…

Φανταστήκατε τι θα συνέβαινε την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος εάν δεν υπήρχαν τα πλέι οφ; Τρεις ομάδες θα διεκδικούσαν τον τίτλο, έχοντας απόσταση δύο βαθμών μεταξύ τους. Φανταστήκατε, λοιπόν, οι αγώνες Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ, Απόλλων – ΕΝΠ και Εθνικός – ΑΕΛ να διεξαγόντουσαν την ίδια μέρα και ώρα; Θα πρέπει να ανατρέξουμε περίπου μισό αιώνα πίσω για να συναντήσουμε παρόμοιο σασπένς με τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ήταν την περίοδο 1969-70 όταν ο τίτλος κρίθηκε στο νήμα, αφού τρεις ομάδες, η ΕΠΑ, ο ΠΟΛ και η Ομόνοια ήταν ισόβαθμες στην πρώτη θέση. Μετά από ένα απίστευτο θρίλερ την τελευταία αγωνιστική, ο τίτλος κατέληξε στους μαυροκίτρινους της Λάρνακας, έπειτα από εκείνο το αξέχαστο 3-3 στο παλιό ΓΣΖ.

Κάπως έτσι θα έμοιαζε το φινάλε και του φετινού πρωταθλήματος, εάν βέβαια δεν υπήρχαν τα πλέι οφ. Τούτο αποδεικνύει πως ακόμα και με 14 ομάδες στην Α’ Κατηγορία, το πρωτάθλημά μας μπορεί να είναι ενδιαφέρον φτάνει και οι ομάδες να είναι δυνατές και ανταγωνιστικές.

Η Ομόνοια, ο Απόλλωνας, η ΑΕΛ και η Ανόρθωση είναι σχεδόν ισοδύναμες (ορισμένες ομάδες υπερτερούν κάπως σε κάποια σημεία), γι’ αυτό και παρακολουθούμε μια άκρως ενδιαφέρουσα κούρσα. Και σίγουρα το φετινό θα ήταν ένα από τα πιο συγκλονιστικά πρωταθλήματα στην ιστορία του κυπριακού πρωταθλήματος εάν δεν είχαμε τα πλέι οφ.

Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος πολύ φοβάμαι πως κάποιες ομάδες θα ξεκόψουν, από ένα σημείο και μετά, από την κορυφή ή από τις προνομιούχες θέσεις και θα παρακολουθήσουμε αδιάφορους βαθμολογικά αγώνες. Μακάρι να διαψευστώ.