Δυστυχώς θα γονατίσουν…

Η φετινή χρονιά ήταν εξαρχής περίεργη και δύσκολη λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό και θα γίνει ακόμα πιο περίπλοκη. Για όλες τις ομάδες. Και το γνώριζαν. Κάποιες προνόησαν, οι περισσότερες όμως δεν το έπραξαν. Τα χτυπήματα ήταν πολλά μέχρι τώρα όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι.

Η μη διεξαγωγή χοροσπερίδων ή κατ’ επέκταση εκδηλώσεων, από τις οποίες αντλούσαν ένα σημαντικό κονδύλι του προϋπολογισμού, τα τεστ για τον κορωνοϊό (σε αυτές που έχουν ώς τώρα πληγεί αλλά και γι’ αυτές που θα βιώσουν την κατάσταση σε μεταγενέστερο στάδιο) και οι απαραίτητες βελτιώσεις που έπρεπε να γίνουν για την τήρηση των πρωτόκολλων σε εγκαταστάσεις, δεν έδωσαν τη δυνατότητα ρευστότητας. Το κυριότερο όμως κτύπημα έρχεται τώρα και πρόκειται για τα κλειστά γήπεδα λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, που αποσκοπούν στην αναχαίτιση του ιού. Βάλτε και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν για τη μη τήρηση των μέτρων.

Αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντα όμως είναι πως τα σωματεία θα… γονατίσουν. Δυστυχώς, και είναι κάτι που απευχόμαστε. Από την Α’ Κατηγορία μέχρι το αγροτικό. Τα εισιτήρια αλλά και η λειτουργία των καντίνων υπολογίζονταν στα έσοδα, τα οποία όμως τώρα δεν θα έχουν. Και όπως πάει κατάσταση, είναι κάτι που θα συνεχιστεί. Άρα τα προβλήματα θα διογκωθούν περισσότερο. Η αρωγή από το κράτος είτε από άλλους φορείς είναι επιτακτική. Αρκετά άτομα δεν έχουν άλλους πόρους επιβίωσης και όταν η ομάδα που τους εργοδοτεί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, τότε το πρόβλημα περνά και στην κοινωνία.