«Δύσκολο παιχνίδι το ΑΕΚ-Ομόνοια, να σβήσουν την όποια παραφιλολογία»

«Θεωρώ πιο επικίνδυνο το παιχνίδι Απόλλωνας-Ολυμπιακός, να μην έρθει το αποτέλεσμα που χρειάζεται»

Την άποψη ότι ο τίτλος θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, εξέφρασε ο προπονητής Νώντας Χριστινάκης, μιλώντας στον Super Sport FM.

Για Ομόνοια και Απόλλωνα: «Οι δύο ομάδες κάνουν μία διαχείριση, σαν να παίζουν σε ημιτελικούς, ώστε να παίξουν στον τελικό της επόμενης και τελευταίας αγωνιστικής. Οι ομάδες γνωρίζουν πως δεν μπορείς να κοιτάς το επόμενο παιχνίδι και να μην κοιτάζεις το ερχόμενο παιχνίδι, το οποίο σου δίνει την ευκαιρία να βρεθείς στον τελικό. Είναι καλό το γεγονός πως θα έχουμε ξένους διαιτητές και οι ομάδες θα παίξουν 100% συγκεντρωμένα ώστε να πάρουν το αποτέλεσμα που χρειάζονται, χωρίς να επηρεάζονται από εξωγενής παράγοντες».

Για τους διαιτητές: «Αν οι δικοί μας διαιτητές σφυρίξουν στον εξωτερικό, όπως για παράδειγμα είχε συμβεί που είχαν σφυρίξει στο Ισραήλ, θα πάνε και θα είναι ήρεμοι, χωρίς να επηρεάζονται από το περιβάλλον. Είναι λογικό και αποδεικνύει πως η δουλειά του διαιτητή είναι δύσκολη. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι οι ικανότητες των διαιτητών μας, αλλά η ψυχολογική πίεση που δέχονται».

Για το ΑΕΚ-Ομόνοια: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Από την ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ που θέλουν να παραμείνουν στην ομάδα, θα πρέπει να αποδείξουν πως μπορούν. Παράλληλα, θέλουν να σβήσουν την όποια παραφιλολογία δημιουργείται σε τέτοια παιχνίδια. Η Ομόνοια παίζει για δύο αποτελέσματα επί της ουσίας. Προφανώς δεν θα μπει για να μην χάσει. Είναι πιο σωστά οργανωμένη ομάδα, δύσκολα δέχεται γκολ και έχει χτίσει νοοτροπία του νικητή. Θέλει πολύ προσοχή στην άμυνα».

Για τον Φαμπιάνο: «Το κλειδί της επιτυχίας της Ομόνοιας δεν είναι μόνο ο Φαμπιάνο, είναι το σύνολο της ομάδας. Το σίγουρο είναι πως καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει φτάσει στην κορυφή, χωρίς καλό τερματοφύλακα. Και ο Φαμπιάνο είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Συνεργάζεται πολύ καλά με την υπόλοιπη ομάδα».

Για το Απόλλων-Ολυμπιακός: «Θεωρώ πιο επικίνδυνο αυτό το παιχνίδι, να μην έρθει το αποτέλεσμα που χρειάζεται. Ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος με την ταχύτητά του. Οι ελλείψεις δεν παίζουν μεγάλη σημασία στο σημείο που βρισκόμαστε, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να καλύψουν τα κενά. Σίγουρα η απουσία του πρώτου σκόρερ να μπορεί να επηρεάσει, όμως όπως μία ομάδα, όταν μένει με 10 παίκτες, κάποιες φορές παίζει καλύτερα, έτσι το βλέπω και τώρα στον Απόλλωνα. Μπορεί να καταφέρει να φτάσει στη νίκη. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, είναι σε διαφορετική θέση με την ΑΕΚ, γιατί έχει τον τελικό του Κυπέλλου. Δεν θα ρισκάρει να υποστεί κάποιον τραυματισμό, γιατί τους χρειάζεται στον τελικό».

Αν μπορεί να γίνει έκπληξη σήμερα: «Είναι πολύ δύσκολο να δούμε έκπληξη σήμερα. Θεωρώ πως δεν θα δούμε κακό αποτέλεσμα του Απόλλωνα και θετικό της Ομόνοιας. Βέβαια στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Ομόνοια και Απόλλωνας είναι καλύτερες ομάδες και πιστεύω πως οι πιθανότητες να πάμε στον τελικό της επόμενης αγωνιστικής είναι πολύ μεγάλες».