Δύο… μπορούν να φέρουν την άνοιξη

Μίχα και Κβιλιτάια μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την επιθετική γραμμή της Ανόρθωσης

Συνηθίζουμε να λέμε πως ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, εννοώντας πως, στις πλείστες περιπτώσεις, ένα στοιχείο από μόνο του δεν μπορεί να αλλάξει μια κατάσταση που επικρατεί.

Στην Ανόρθωση πιστεύουν πως… δύο χελιδόνια μπορούν να τη φέρουν. Αναφερόμαστε στους Ντορ Μίχα και Γκιόργκι Κβιλιτάια, δύο ποδοσφαιριστές για τους οποίους υπάρχουν πολλές προσδοκίες και ότι μπορούν να καταφέρουν να ανεβάσουν επίπεδο τη γραμμή κρούσης της «Κυρίας».

Πρόκειται για τη γραμμή που στην περσινή σεζόν αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας, κυρίως λόγω του ότι οι δύο σέντερ φορ που πλέον έχουν αποχωρήσει, οι Κατσαράβα και Ντούρις, δεν μπόρεσαν να συνεισφέρουν, και πάλι καλά που ο Ράγιος ήταν για ένα τετράμηνο «σεληνιασμένος» κι έβαλε τα γκολ που τους… αναλογούσαν.

Τον ρόλο του Ισπανού λοιπόν θα τον πάρει ο Ισραηλινός επιτελικός μέσος, ο οποίος θεωρήθηκε η κορυφαία μεταγραφή της Ανόρθωσης και που φαίνεται να είναι παίκτης ο οποίος μπορεί όντως να κάνει τη διαφορά στον τομέα της δημιουργίας και της οργάνωσης. Παράλληλα, ο Κβιλιτάια μετά την εμφάνισή του στη Βασιλεία άφησε πολλές υποσχέσεις, αφού έκανε τρομερά πράγματα στο γήπεδο και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο απ’ όσο το έκανε ο Κατσαράβα.

Η αισιοδοξία πως οι δύο αυτοί παίκτες μπορούν να αλλάξουν το σκηνικό στην επίθεση είναι μεγάλη. Ακόμη όμως κι αν αυτό επιβεβαιωθεί, δεν σημαίνει πως θα είναι αρκετό για να πετύχει η Ανόρθωση τους στόχους της. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν και σίγουρα ο Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει αντιληφθεί π.χ. το ότι η άμυνα, παρότι πλην του Κορέια αποτελείται από τα ίδια άτομα (όσον αφορά τους βασικούς), δεν εμπνέει την ίδια εμπιστοσύνη που ενέπνεε πέρσι.

Η διαφορά, όμως, είναι πως εν αντιθέσει με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στην οποία δεν είχε αφενός αξιόπιστο επιθετικό κι αφετέρου βάθος στην άμυνα, φέτος ο Γεωργιανός κόουτς φαίνεται να έχει τα εργαλεία που χρειάζεται ώστε να φτιάξει μια πανίσχυρη από κάθε άποψη ομάδα. Μπορεί αυτό να μην έγινε εφικτό από το ξεκίνημα της σεζόν, όμως ο δρόμος είναι μακρύς, το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν είναι αργά για να γίνει η Ανόρθωση… όπως πρέπει, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Προηγούμενο άρθροΑποφασισμένος ο Φερέρ
Επόμενο άρθροΚλοπ: «Είμαστε φουλ, δεν μπορούμε να πάρουμε 30»
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1988. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Ρόδo (την οποία ερωτεύτηκε) παίρνοντας διδακτορικό στη νυχτερινή ζωή. Ακολούθως φοίτησε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και το 2013 ξεκίνησε να εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης, στο balla. Εκεί του αποδόθηκε το προσωνύμιο «κάκτος» το οποίο τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα, παρ’ όλα αυτά το 2015 ήταν η τυχερή του χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας απέκτησε οικογένεια ενώ πήρε και μεταγραφή στον ΠΟΛΙΤΗ.