Δύο μήνες μετά, με σχεδόν τις ίδιες ενδεκάδες ΑΕΚ και Άρης

Η κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνεχίζεται… Οι ελληνικές ομάδες αδυνατούν να πάρουν θετικά αποτελέσματα ακόμα και με αντιπάλους που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, στο πλαίσιο του Β΄ προκριματικού γύρου του Conference League, και ως εκ τούτου η Ελλάδα συνεχίζει να υποχωρεί στη σχετική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Εάν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Νεφτσί Μπακού κατάφερε στο τέλος να πάρει το ζητούμενο που ήταν η νίκη (1-0) και να έχει προβάδισμα πρόκρισης, η ΑΕΚ και ο Άρης τα έκαναν… μαντάρα στα εκτός έδρας παιχνίδια τους απέναντι σε Βελέζ και Αστάνα, αντίστοιχα, για τον Conference League.

Και οι δύο ομάδες πλήρωσαν τον μη έγκαιρο μεταγραφικό προγραμματισμό τους. Ήταν γνωστό σ’ όλους ότι ο Άρης δεν είχε το εύκολο γκολ και ότι η ΑΕΚ είχε άμυνα… παιδικής χαράς. Κι όμως, δύο μήνες μετά τη λήξη του προηγούμενου πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν σχεδόν με τις ίδιες ενδεκάδες που είχαν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους τη σεζόν 2020-21.

Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, να παρουσιάσουν τις ίδιες παθογένειες. Το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να τιμωρεί αυτούς που δεν μεριμνούν έγκαιρα να καλύψουν τα κενά τους. Τώρα, έμπλεξαν για τα καλά. Σε περίπτωση αποκλεισμού, θα είναι καταστροφή, όχι μόνο για τις ομάδες, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.