Διπλή επιτυχία για Πέτρο Χρυσοχό στην Τυνησία

Την επιτυχία που έψαχνε το τελευταίο διάστημα σημείωσε ο Πέτρος Χρυσοχός, κατακτώντας τόσο το Μονό όσο και το Διπλό στο πρωτάθλημα M25 Monastir που διεξήχθη στην Τυνησία. Το πρωτάθλημα ανήκει στις νέες κατηγορίες ITF World Tour Tennis που θεσπίστηκαν τη φετινή χρονιά, και μοίρασε στους νικητές $25.000.

Οι νίκες του Χρυσοχού στον προημιτελικό και τον ημιτελικό του πρωταθλήματος ήρθαν επί αντιπάλων που βρίσκονται ψηλότερα από τον ίδιο στην παγκόσμια κατάταξη και αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αφού απέκλεισε τον «γηπεδούχο» Σκαντέρ Μανσουρί (Νο4) και τον Ισπανό Ρομπερτο Ορτέγκα Ολμέδο (Νο1).

Ο τελευταίος στα 28 του χρόνια βρίσκεται στην καλύτερη θέση που είχε ποτέ στην ATP (No240), και η νίκη του Χρυσοχού στον ημιτελικό (6-3, 6-1), έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει τις δυνατότητες να ανέβει αρκετά ψηλά, φτάνει να κάνει ένα καλό σερί 4-5 αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Στον τελικό ο Χρυσοχός αντιμετώπισε τον Γάλλο Αλέξις Γκοτιέρ τον οποίο νίκησε επίσης με 2-1 (6-4, 3-6, 6-3).

Αντίστοιχη ήταν η επιτυχία του Χρυσοχού και στο Διπλό του πρωταθλήματος όπου με παρτενέρ τον Σκαντέρ Μανσουρί έφτασαν στον τίτλο κερδίζοντας στον τελικό τους Γάλλους Γκαμπριέλ Πετί / Ουγκό Ποντικό με 2-0 (7-5, 6-2).

Οι βαθμοί που θα προσθέσει ο Χρυσοχός στην προσωπική του βαθμολογία τον ανεβάζουν τόσο στην κατάταξη της ITF World Tennis Singles Ranking, αλλά κυρίως σε αυτήν της ATP, όπου αναμένεται αυτή την εβδομάδα να βρίσκεται κοντά στη θέση Νο500.

Ο Χρυσοχός παρέμεινε στην Τυνησία και αυτή την εβδομάδα θα αγωνιστεί σε δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα, ενώ ανάλογα με την πορεία και τις δυνάμεις που θα έχει μετά το τέλος του, θα προσαρμόσει και το πρόγραμμα του μέχρι το τέλος της χρονιάς. Επικρατέστερη θεωρείται η συμμετοχή του σε διεθνή πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στην Αίγυπτο, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή του σε αντίστοιχα στην Κρήτη.