Δίνει απαντήσεις ο Κούμας

Χθες στη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου δεν βγήκε κάτι όσον αφορά το πρωτόκολλο

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, στο πλαίσιο της κλήρωσης για το νέο πρωτάθλημα (12:00), θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για φλέγοντα θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή του φετινού ποδοσφαιρικού μαραθωνίου.

Χθες στη συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου δεν βγήκε κάτι όσον αφορά το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί αλλά και το αν οι αγώνες θα διεξαχθούν με παρουσία κόσμου ή όχι.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ο οποίος θα είναι παρών, πολύ πιθανόν να απαντήσει ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, με τις ομάδες αλλά και τον φίλαθλο κόσμο να αναμένουν στο… ακουστικό.

Όσον αφορά το πρωτόκολλο το οποίο συνέταξε ομάδα επιστημόνων που όρισε η ΚΟΠ και το έχει στα χέρια της η ομοσπονδία, το ερωτηματικό που υπάρχει είναι τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό παίκτης ή μέλος της ομάδας.

Οι πληροφορίες που βγήκαν προς τα έξω κάνουν λόγο πως η ομάδα επιστημών έχει προτείνει να μπαίνει σε καραντίνα μόνο το άτομο που είναι θετικό στον ιό και όχι όλη η ομάδα, κάτι που συμβαίνει στις πλείστες χώρες.

Τώρα, όσον αφορά την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα, σε ένα ποσοστό κοντά στο 30-35% όλα είναι ανοιχτά και τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί με σιγουριά.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θα ερωτηθεί και για πολλά άλλα, όπως και για τη διακοπή του πρωταθλήματος.