Clasico υψηλού κινδύνου: Δρακόντεια μέτρα για το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ (pic)

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Clasico υψηλού κινδύνου: Δρακόντεια μέτρα για το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ (pic)

Η απειλή για διαδηλώσεις στους δρόμους της Βαρκελώνης και το κάλεσμα για συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων έξω από το γήπεδο έχουν σημάνει συναγερμό

H σπουδαία αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη La Liga, που είχε αναβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο για λόγους ασφαλείας λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Καταλονία, θα διεξαχθεί κανονικά το βράδυ της Τετάρτης (18/12, 21.00) στο «Καμπ Νόου».


Μόνο που η απειλή για διαδηλώσεις στους δρόμους της Βαρκελώνης και το κάλεσμα για συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων έξω από το γήπεδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έχουν σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές και δημιουργούν πρωτόγνωρες συνθήκες σχετικά με όσα θα συμβούν πριν από τη σέντρα.


Όπως, λοιπόν, έγινε γνωστό, οι αποστολές της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης θα διαμείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο, κάτι που φυσικά είναι πρωτοφανές. Την ώρα του μεσημεριανού οι παίκτες των δύο ομάδων θα βρεθούν σε διπλανές αίθουσες, ενώ είναι εξίσου πρωτόγνωρο το γεγονός ότι στο ίδιο ξενοδοχείο θα είναι και οι διαιτητές του clasico! Αυτή ήταν η υπόδειξη της αστυνομίας, ώστε όλες οι δυνάμεις «περιφρούρησης» να βρίσκονται στο ίδιο μέρος για να μπορούν να οργανωθούν καλύτερα.


Ακριβώς δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη σέντρα του ντέρμπι, τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τις αποστολές των Καταλανών και των Μαδριλένων θα αναχωρήσουν μαζί από το ξενοδοχείο «Reina Sofia» για το «Καμπ Νόου». Την ίδια ώρα θα φύγουν σε κομβόι και οι διαιτητές με το δικό τους μέσο προκειμένου να καλύψουν την απόσταση των εξακόσιων μέτρων μέχρι το γήπεδο. Περίπου τρεις χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός.


15765116799140.jpg

Κάλεσμα για διαδήλωση


Εδώ και αρκετές ημέρες το «Δημοκρατικό τσουνάμι» είχε ζητήσει από την νΜπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης να συναινέσουν ώστε στο «Καμπ Νόου» να υπάρχουν πανό με συνθήματα υπέρ της αυτονομίας της Καταλονίας ώστε περισσότεροι από εξακόσια εκατομμύρια άνθρωποι στους οποίους θα φτάσει η εικόνα από το σπουδαίο παιχνίδι να δουν το Spain, Sit and Talk (Ισπανία, κάθισε και μίλησε).


Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του, το «Δημοκρατικό Τσουνάμι» αναφερόταν σε ένα τεράστιο εγχείρημα για να περικυκλώσει το γήπεδο, τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, παρουσιάζοντας χάρτη που δείχνει τα στρατηγικά σημεία συγκέντρωσης, προκειμένου να καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση στο γήπεδο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη παράταξη εκτιμά ότι μπορεί να μαζέψει ακόμα και είκοσι πέντε χιλιάδες ανθρώπους!


Παράλληλα, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανησυχεί, επίσης, για πιθανούς εισβολείς στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του clasico, την σέντρα του οποίου θα δώσει τιμητικά ο Μαρκ Μαρκέθ, οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Moto GP.


Πηγή: sdna.gr

Κατηγορίες