Σάλος με πρωτοσέλιδο στην Ιταλία: Λουκάκου, Σμόλινγκ και Black Friday! (pic)
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Λογοπαίγνιο που παραπέμπει σε ρατσιστικό σχόλιο επιχείρησε να κάνει ιταλική εφημερίδα στο σημερινό πρωτοσέλιδό της
Άλλοτε συμπαίκτες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλέον αντίπαλοι στη Serie A, ο Ρομέλου Λουκάκου και ο Κρις Σμόλινγκ θα τεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της Παρασκευής (6/12) στο ντέρμπι μεταξύ της Ιντερ και της Ρόμα.
Η ιταλική εφημερίδα «Corriere dello Sport» θέλησε να προμοτάρει το επερχόμενο ντέρμπι αναδεικνύοντας την κόντρα των δύο πρώην συμπαικτών, ωστόσο επέλεξε να το πράξει με λάθος τρόπο και λέξεις καταλήγοντας σε ένα λογοπαίγνιο που παραπέμπει (και είναι) ξεκάθαρα σε ρατσιστικό σχόλιο.
Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας αποφάσισε να τοποθετήσει τους δύο ποδοσφαιριστές στο πρωτοσέλιδό της χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Black Friday. Και προκάλεσε σάλο στην Ιταλία (και όχι μόνο) καθώς με το που κρεμάστηκε στα περίπτερα τα social media πήραν φωτιά με σχόλια εις βάρος της «Corriere dello Sport».
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχει έξαρση του ρατσισμού στα ιταλικά γήπεδα με συνεχή περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων.
Δείτε το πρωτοσέλιδο της «Corriere dello Sport»:
Shocking front page by Il Corriere dello Sport as they preview Lukaku going up against Smalling in the Friday night game as 'Black Friday' pic.twitter.com/UpVskExxvI
— Andrew Cesare (@AndrewCesare) December 5, 2019
