Ο 29χρονος γκολκίπερ έχει συμπληρώσει 277 εμφανίσεις για την Μπαρτσελόνα μετά τη μεταγραφή του από την Γκλάντμπαχ το 2014. Ο λόγος που αποφάσισε να διαβεί την πόρτα του χειρουργείου είναι οι ενοχλήσεις που νιώθει σε μεγάλο μέρος της σεζόν στο δεξί του γόνατο.
Ετσι, ο Ρόναλντ Κούμαν δεν θα τον έχει στη διάθεσή στο τελευταίο και κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς με την Εϊμπάρ το Σάββατο (22/05, 19:00), αλλά το σημαντικότερο είναι πως ο Τερ Στέγκεν δεν θα είναι διαθέσιμος για το Euro με τα «πάντσερ».
«Είμαι απογοητευμένος για τη χθεσινή ήττα και τώρα δεν μπορούμε πλέον να κερδίσουμε τη La Liga. Μετά από ένα περίπλοκο ξεκίνημα της σεζόν, δείξαμε καλό χαρακτήρα με 19 αγώνες αήττητοι, αλλά δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε αυτήν τη φόρμα. Αποφάσισα μαζί με την ιατρική ομάδα του συλλόγου ότι θα κάνω μια συμπληρωματική παρέμβαση στο γόνατό μου.

