Διδάσκει ποδοσφαιρικό πολιτισμό και περιμένει Μποτεάκ

Τι κι αν τον ρωτάνε για το αν υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα; Τι κι αν τον ρωτάνε τι έφταιξε μετά το 0-0; Τι κι αν απορούμε όλοι με τον παραγκωνισμό του Μποτεάκ; Ψύχραιμος, σταράτος, δίνει απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές. Αυτός είναι ο Χένινγκ Μπεργκ που σαν… τέρας ψυχραιμίας δεν χάνει λεπτό την προσοχή του από τον στόχο του.

Έχει… τρελάνει τους φιλάθλους της Ομόνοιας οι οποίοι μετά από την λευκή ισοπαλία συνεχίζουν να δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Νορβηγού τεχνικού. Ο Μπεργκ έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις όλων. Εκτός και εντός του «Ηλίας Πούλλος». Δεν αποπροσανατολίζεται, δεν χάνει το βλέμμα του από τον στόχο, ότι κι αν τον ρωτούν, όσες ανησυχίες κι αν έχει ο κόσμος. Αυτός ξέρει, κρίνει, διαχειρίζεται και προχωρά.

Μετά από αρκετές εβδομάδες, ρωτήθηκε για τον Μποτεάκ. Προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως παραγκωνίστηκε και προτιμάται ο 17χρονος πολύ καλός Λοΐζου. Ο Μπεργκ φαίνεται πως δεν λογαριάζει ονόματα, βιογραφικά, ηλικίες, εμπειρίες. Είσαι σε φόρμα και βοηθάς την Ομόνοια; Παίρνεις φανέλα βασικού.

«Υπάρχει ανταγωνισμός. Έχουν θετικοί παρουσία όσοι παίζουν στην θέση του, είναι κοντά στο να παίξει. Δουλεύει πολύ καλά στις προπονήσεις. Διαλέγω όσους είναι καλύτεροι την δεδομένη στιγμή. Η ομάδα προέρχεται από καλά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις, όπως επίσης και οι παίκτες. Η απάντηση είναι πως υπάρχει ανταγωνισμός», είπε ο Νορβηγός και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. Κανένας εκνευρισμός, καμία ενόχληση. Δουλεύει σκληρά και θα επανέλθει ο Γάλλος.

Πάντως, από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σχεδόν καθημερινά το «τριφύλλι» από τις προπονήσεις, ο Μποτεάκ διακρίνεται με το χαμόγελο στα χείλη. Δείγμα του ότι στο προπονητικό κέντρο της Ομόνοιας υπάρχει τάξη, σεβασμός και εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που βρίσκεται στο τιμόνι. Πως να μην βγάζει υγεία η ομάδα της πρωτεύουσας; Εξάλλου, το γεγονός πως ο Μπεργκ διδάσκει… ποδοσφαιρικό πολιτισμό είναι κάτι που γνωρίζουμε από την πρώτη σεζόν που κάθισε στον πάγκο της Ομόνοιας.