Πρ. ΣΚΟΚ: Διαιτητής, που φέρεται να παρενόχλησε συνάδελφό του, είναι ακόμα στο πόστο του

ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Διαιτητής της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου ο οποίος παρενόχλησε σεξουαλικά γυναίκα συνάδελφο του κατά τη διάρκεια αγώνων στην Νότια Κορέα το 2018 εξακολουθεί να βρίσκεται στο πόστο του. Αυτό δήλωσε στον Πολίτη 107.6 και την  «Πρωινή Επιθεώρηση» ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Τζιοβάνης Σαββίδης, με αφορμή τις αποκαλύψεις της αθλήτριας Άντρης Ελευθερίου για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από παράγοντες του κυπριακού αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σαββίδης, ο συγκεκριμένος διαιτητής καταγγέλθηκε από  συνάδελφό του στην Παγκόσμια Σκοπευτική Ομοσπονδία, η οποία και τον απέκλεισε από τους αγώνες της Νοτίου Κορέας το 2018. Διευκρίνισε δε πως  δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία ούτε ενημέρωση από την  Παγκόσμια Σκοπευτική Ομοσπονδία, γι αυτό και δεν δόθηκε συνέχεια στο περιστατικό. Πρόσθεσε ότι η ΣΚΟΚ ζήτησε στοιχεία, αλλά δεν της δόθηκαν, ωστόσο -ερωτηθείς σχετικά- ανέφερε ότι δεν υπάρχει  αλληλογραφία που να το αποδεικνύει αυτό.

Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις της Κύπριας πρωταθλήτριας στην Σκοποβολή,  Άντρης Ελευθερίου, στην εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου «Γυναίκα της Κύπρου»/ΡΙΚ1, ο κ. Σαββίδης είπε ότι επικοινώνησε με την αθλήτρια, την παρότρυνε να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία, αλλά αυτή αρνήθηκε γιατί θέλει να συγκεντρωθεί στην προετοιμασία για τους αγώνες της.

Ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ είπε, ακόμα,  ότι  περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης έχουν παρατηρηθεί και σε άλλους χώρους του αθλητισμού. Γι αυτό, συνέχισε, και  ο ΚΟΑ ετοιμάζει σχέδιο που να προνοεί ότι για να γίνει κάποιος προπονητής θα πρέπει να έχει καθαρό ποινικό μητρώο. «Αυτό σημαίνει ότι υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις» ανέφερε με νόημα.

Ερωτηθείς για το ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει, από τώρα και στο εξής, η Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου αναφορικά με τα θέματα της σεξουαλικής παρενόχλησης/κακοποίησης, ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι στόχος τους, σαν καινούργιο διοικητικό συμβούλιο, είναι να θέσουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας για τους σκοπευτές και τις σκοπεύτριες,  έτσι ώστε να μην διστάζουν να μιλήσουν σε κάποιον εάν πέσουν θύματα παρενόχλησης. Για το θέμα αυτό, συμπλήρωσε, θα συνεδριάσουμε την Πέμπτη. Αναφορικά με την περίπτωση του διαιτητή, ο κ. Σαββίδης είπε ότι έχουν υπόψη να στείλουν  επιστολή στην Παγκόσμια Σκοπευτική Ομοσπονδία για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του νέου προέδρου του ΔΣ της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Τζιοβάνη Σαββίδη, στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

 

Διαβάστε επίσης