Διαφορετικά τα δεδομένα για Λάφερτι και Ρουσιά

Αρκετά διαφορετικά είναι τα δεδομένα στην Ανόρθωση σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις των Κάιλ Λάφερτι και Ονησίφορου Ρουσιά και τις πιθανότητες των δύο ποδοσφαιριστών να τεθούν στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια για το εκτός έδρας ντέρμπι της Κυριακής (17/10, 19:00) με την ΑΕΛ.

Αν και η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει αύριο Σάββατο, προς το παρόν το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο Γεωργιανός προπονητής να έχει στην αποστολή του έναν εκ των δύο φορ και συγκεκριμένα τον Ρουσιά.

Αυτό που τονίζουν από την «Κυρία» για τον Κύπριο επιθετικό είναι ότι οι ενοχλήσεις που ένιωθε δεν φαίνονταν ικανές να του στερήσουν τη συμμετοχή στο ντέρμπι και του συνεστήθη να προπονηθεί πιο συντηρητικά για προληπτικούς λόγους. Το πλάνο είναι να προπονηθεί κανονικά το Σάββατο και να συμπεριληφθεί στην αποστολή, χωρίς αυτό πάντως να σημαίνει πως θα γίνει εφικτό, κάτι που θα κριθεί βεβαίως από το πώς θα νιώθει ο ποδοσφαιριστής.

Αντιθέτως, οι πιθανότητες του Λάφερτι να τεθεί στη διάθεση του Κετσπάγια είναι πολύ πιο λίγες. Ο Βορειοϊρλανδός απείχε ξανά (λόγω ίωσης) από την προπόνηση και με τα υφιστάμενα δεδομένα θα είναι έκπληξη αν συμπεριληφθεί στην αποστολή για Λεμεσό.

Πάντως, ακόμη κι αν ο Ρουσιάς κριθεί έτοιμος και μπει στην αποστολή, το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι στο 3-5-2 που ετοιμάζει ο προπονητής της Ανόρθωσης να πάρουν θέση στην επίθεση οι Χριστοδουλόπουλος και Ουάρντα, με τους Αρτυματά, Χουσμπάουερ και Πόποβιτς στη μεσαία γραμμή. Στο (λιγότερων πιθανοτήτων, αλλά υπαρκτό) σενάριο που ο Ρουσιάς πάρει φανέλα βασικού, ο Ουάρντα θα μεταφερθεί στη μεσαία γραμμή.