«Διαφωνώ με τον Σύνδεσμο. Δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις, όλα αλλάζουν»

Στον ΠΟΛΙΤΗ και στην ραδιοφωνική εκπομπή «Derby» (107.4) μίλησε ο προπονητής Σοφούλης Στυλιανού ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του για διεξαγωγή του πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας με 14 ομάδες και την ερχόμενη σεζόν.

Τα σχετικά αποσπάσματα:

Για το ενδεχόμενο διατήρησης 14 ομάδων: «Η μείωση των ομάδων αποσκοπούσε στην βελτίωση της ποιότητας. Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας να συζητάμε κάτι τέτοιο, άπτεται της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως η ανακοίνωση του Συνδέσμου δεν εξυπηρετεί σε κάτι. Θα έπαιρναν ευκαιρίες οι Κύπριοι παίκτες, όμως εμείς τους ετοιμάζουμε για ένα χαμηλό επίπεδο. Όλοι αρχίσαμε την συζήτηση για βελτίωση και καταλήγουμε στον ανταγωνισμό».

Για την ανακοίνωση του Συνδέσμου προπονητών: «Παρά το γεγονός πως μπορεί να μην είχαν πρόθεση, μπορεί ο καθένας να σκεφτεί ότι θέλει. Αν αποφάσισε να πάρει το μέρος της μιας πλευράς… Πιστεύω πως αν ο σκοπός ήταν να κάνει εισηγήσεις, υπάρχουν για συγκεκριμένα θέματα ώστε να βελτιωθεί το κυπριακό ποδόσφαιρο. Διαφωνώ με την ανακοίνωση, δεν έπρεπε να τοποθετηθεί ο σύνδεσμος. Έπρεπε να διαχωρίσει τα επιχειρήματα του».

Για τις εισηγήσεις: «Στο δικό μου μυαλό… Έχουμε ακούσει προπονητή να λέει πως θα παραιτηθεί αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες προπόνησης. Αν θέλουμε βελτίωση, πρέπει να βελτιωθούν πρώτα τα προπονητικά κέντρα, να δοθούν χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό. Αν δεν δώσουμε λεφτά για γήπεδα, προπονητικά κέντρα, τότε δεν κάνουμε τίποτα. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπάρχει δικλίδες. Αν θα παίζεις στην πρώτη κατηγορία, πρέπει να έχεις προπονητικό. Να μην αποκλείσουμε κανένα, όμως θα γίνεται σωστός προγραμματισμός».

Γιατί να μην πέσουν 4 και να ανέβουν 4: «Όπως επηρεάστηκε η διαβάθμιση, το ίδιο επηρεάστηκαν και οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Συμφωνώ πως κάποια πράγματα είναι γελοία. Νομίζω δεν μπορεί να επέμβει η UEFA. Το πιο ενοχλητικό είναι πως δεν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις, όλα είναι ανοικτά ανάλογα με τις εξελίξεις».