«Δέσιμο» χωρίς βιασύνη

Εκτός απροόπτου η ΑΕΛ έχει ολοκληρώσει τις φετινές της μεταγραφές, με τον προπονητή Ντούσαν Κέρκεζ να δίνει πλέον περισσότερη βάση στην προετοιμασία της ομάδας του. Βέβαια, αν διαπιστωθεί κάποιο μεγάλο κενό πιθανόν να ζητηθεί από το τεχνικό επιτελείο επιπλέον ενίσχυση, ωστόσο αυτό αν συμβεί θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο Βόσνιος τεχνικός για την ώρα, θέλει να «παντρέψει» τον περσινό βασικό κορμό με το φετινό, ούτως ώστε να παρουσιάσει μία ομάδα που θα διεκδικεί τη νίκη σε κάθε παιχνίδι ανεξαρτήτου έδρας.  Αυτό είναι και το «στοίχημα» που έβαλε ο Κέρκεζ μαζί με τους συνεργάτες του και σίγουρα θέλει αρκετό χρόνο και ιδρώτα για να επιτευχθεί. Τον τελευταίο καιρό ήρθαν στην ομάδα κατά σειρά οι Μπουνόζα, Ριέρα Μπάμπτις, Σάντος (αναμένεται στην Κύπρο), με τους δύο από τους τέσσερις να παίρνουν χρόνο συμμετοχής σε κάποια φιλικά (Ριέρα, Μπάμπιτς).

Ο Μπουνόζα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που δεν πήρε χρόνο από τον Ντούσαν Κέρκεζ. Ο Βόσνιος «πύργος» προπονείται κανονικά, αλλά χρειάζεται χρόνο για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση προκειμένου να φθάσει τους υπόλοιπους και να μπορεί να υπολογίζεται κανονικά από τον προπονητή του. Ο Κέρκεζ γνωρίζει ότι ο Μπουνόζα είναι σημαντικός για τη σωστή λειτουργία της άμυνας, ωστόσο δεν πρόκειται να τον πιέσει. Θέλει να είναι εντελώς έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης για να μπορέσει να δώσει το 100% του και να μείνει μακριά από ενδεχόμενους τραυματισμούς που μπορεί να αποφέρει μία κακή προετοιμασία.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει σήμερα την Ανόρθωση σε φιλικό προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αναμφίβολα πρόκειται για ένα σημαντικό τεστ για Ντούσαν Κέρκεζ και τους ποδοσφαιριστές του απέναντι σε μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους ενόψει της νέας σεζόν.