Δεν «βόλεψε» την Ανόρθωση η κλήρωση του Champions League – Τα τρία ζευγάρια

Η Ανόρθωση ναι μεν δεν συμμετέχει στο Champions League όμως η κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου της κορυφαίας διοργάνωσης… ενδιαφέρει την ομάδα της Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζουμε ότι η «Κυρία», που θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, θα κληρωθεί με ένα από τα τρία ζευγάρια του β’ προκριματικού γύρου του Champions League στο μονοπάτι «μη πρωταθλητών» και θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του.

Εκεί, λοιπόν, η κλήρωση έβαλε τα εξής τρία ζευγάρια:

Αϊντχόφεν – Γαλατάσαραϊ

Σέλτικ – Μίντιλαντ

Ραπίντ Βιέννης – Σπάρτα Πράγας

Σημειώνεται πως η κλήρωση του τρίτου γύρου του Europa League θα γίνει στις 19 Ιουλίου κι από τη στιγμή που θα προηγηθεί των αγώνων του β’ γύρου του Champions League, η Ανόρθωση θα κληρωθεί με ζευγάρι και όχι με συγκεκριμένο αντίπαλο.

Η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητική για την Ανόρθωση, καθώς η Γαλατάσαραϊ, που ήταν στο γκρουπ των αδυνάτων της κλήρωσης, κληρώθηκε με τη Σέλτικ. Αυτό σημαίνει πως εάν οι κυανόλευκοι κληρωθούν με το συγκεκριμένο ζευγάρι, θα χρειαστούν υπέρβαση ανεξαρτήτως της ομάδας που θα αποκλειστεί από το Champions League και θα βρεθεί στον δρόμο τους. Δεν θα ίσχυε το ίδιο αν η τουρκική ομάδα κληρωνόταν με τη Σπάρτα Πράγας.

Το πιο επιθυμητό ζευγάρι για την Ανόρθωση είναι βεβαίως αυτό της Ραπίντ Βιέννης με τη Σπάρτα Πράγας και ακολούθως αυτό της Σέλτικ με τη Μίντιλαντ, με την ελπίδα οι Δανοί να μην κάνουν την έκπληξη και να μεταφερθούν αυτοί στο Europa League.