Δεν θα τον θυμόμαστε μόνο για τα ρεκόρ

Ο Ιβάν Τρισκόφσκι συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα ρεκόρ που καταρρίπτει τα τελευταία χρόνια. Επιδόσεις που σχετίζονται τόσο με την ΑΕΚ όσο και γενικότερα με το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ένας δεινός γκολτζής, ο καλύτερος κατά την άποψή μου που αγωνίζεται στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό διότι τον διακρίνει η σταθερότητα. Δεν πραγματοποίησε, για παράδειγμα, μία μόνο καλή χρονιά, όπως μπορεί να συνέβηκε με άλλους επιθετικούς. Κάθε χρόνο αποτελεί φονικό όπλο για τις αντίπαλες άμυνες, τόσο από… αέρος όσο και από ξηράς.

Όμως, πέραν από τα επιτεύγματα και τα προσόντα αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιριστή και το γεγονός ότι τα δίνει όλα για την ομάδα του κάθε φορά (πραγματικά χαίρεσαι να τον βλέπεις), ο 34χρονος άσος διακρίνεται για το καθαρό του παιχνίδι και τον χαρακτήρα του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Τρισκόφσκι αποτελεί κόσμημα για το κυπριακό ποδόσφαιρο και αυτό το απέδειξε τόσο τα τελευταία έξι χρόνια με τη φανέλα της ΑΕΚ όσο και με τις προηγούμενες παρουσίες του σε Ένωση και ΑΠΟΕΛ. Διότι το σημαντικό είναι όταν φτάσει η στιγμή να αποχωρήσει ένας παίκτης από τα γήπεδα να θυμάσαι όχι μόνο τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα, αλλά και το ήθος του.

Φυσικά, ο Τρισκόφσκι έχει ακόμη πολλά να προσφέρει και πολλά γκολ να σημειώσει. Και μαζί πολλά ρεκόρ να σπάσει. Και όπως δήλωσε ο ίδιος πρόσφατα μετά τις υπογραφές των συμβολαίων με την ΑΕΚ, είναι αρκετά… πεινασμένος για περισσότερους τίτλους, διακρίσεις και επιτυχίες, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Και δεν το λέει απλώς. Το δείχνει σε κάθε ματς…