Δεν… τελειώνουμε με Κύπριους

Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία 24ωρα, έστω και αν πέρασαν μόλις τρεις αγωνιστικές. Αιτία ποια άλλη από τη διαιτησία, το… αιώνιο και άλυτο πρόβλημα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Με τη διαφορά ότι φέτος η οργή των παραγόντων και οι φωνές ξεκίνησαν από τα… αποδυτήρια!

Φαίνεται μάλιστα να δημιουργείται και ένας συνασπισμός ή μια ομοφωνία των ομάδων για την ενίσχυση της κυπριακής διαιτησίας με ξένους ρέφερι από τώρα, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια όταν οι τελευταίοι έκαναν την εμφάνισή τους στα τελευταία στάδια του πρωταθλήματος.

Με δεδομένο ότι η ηγεσία της ΚΟΠ, την οποία αποτελούν ως επί το πλείστον παράγοντες των συλλόγων, ακολουθεί τη γραμμή των ομάδων, όλα συνηγορούν ότι θα υπάρξει απόφαση για κάθοδο ξένων διαιτητών. Παρά το γεγονός ότι ο Μίλοραντ Μάζιτς δήλωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με Κύπριους διαιτητές, με την υποσημείωση ότι θα αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση, η στροφή προς τους ξένους διαιτητές από τόσο νωρίς μοιάζει με μονόδρομο.

Το θέμα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία θα κληθεί πολύ σύντομα να πάρει αποφάσεις, γνωρίζοντας στα μέλη της ότι δύσκολα θα ανατραπεί το κλίμα με τα υφιστάμενα δεδομένα.