Δεν συνεννοούνται VAR και διαιτητές

Στο μυαλό του φίλαθλου κόσμου, μετά και τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής, ένα πράγμα ξεκαθάρισε: Οι διαιτητές και το VAR δεν συνεννοούνται. Θέλεις γιατί δεν τους έγινε καλή εκπαίδευση, θέλεις γιατί δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, το σίγουρο πάντως είναι ότι γενικά επικρατεί ασυνεννοησία στο να παρθούν και μάλιστα γρήγορα κάποιες αποφάσεις.

Παράλληλα, τονίζουμε ότι κάπου βιάστηκε και η FIFA να εφαρμόσει το VAR χωρίς να προσμετρήσει κάποια σημαντικά πράγματα όπως εκείνες τις γραμμές του οφσάιντ. Σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, κι εκεί όπου έχουμε Κύπριους VARίστες κι εκεί όπου έχουμε Πορτογάλους, παρατηρείται κάποια σύγχυση και σε φάσεις που θα λέγαμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολες.

Δεν μπορεί και δεν δικαιολογείται ο διαιτητής στο ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ να χρειαστεί 7 λεπτά για να αποφασίσει αν μια φάση είναι ή δεν είναι πέναλτι. Στο Ανόρθωση – Πάφος, ο διαιτητής στο 90+3 αντί να πάει στο VAR για να δει αν υπήρξε πέναλτι, σφύριξε τη λήξη κι έστειλε τους παίκτες της Ανορθωσης στους πανηγυρισμούς και τους παίκτες της Πάφου στις διαμαρτυρίες!

Για τα οφσάιντ γίνεται το έλα να δεις με τις γραμμές του VAR. Γραμμές που για μερικούς πόντους ακυρώνουν τέρματα. Αμφιβάλλω αν οι γραμμές είναι σωστές, όπως αμφιβάλλω και για την ορθότητα του VAR σε αυτού τους είδους τις αποφάσεις. Παλιά η FIFA έδινε οδηγίες στους βοηθούς τέτοιες φάσεις να τις αφήνουν για να ευνοούν το επιθετικό ποδόσφαιρο. Τώρα, λόγω γραμμών, τα άλλαξαν…