«Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι παίζουν την Κυριακή, αλλά το τι θα κάνουμε εμείς»

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε παιχνίδι, έδωσε ο Νταβίντ Καταλά. Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε ενόψει του αγώνα με την ΠΑΕΕΚ.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ: «Έχουμε δουλέψει ώστε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί σε ακόμη ένα παιχνίδι. Έχουμε συγκεντρωθεί στο στόχο μας. Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι, κάναμε καλή δουλειά στις προπονήσεις. Είναι άλλη μία πρόκληση».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Δεν μπορώ να πω ότι μας βάζει επιπρόσθετη πίεση. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Όμως δεν πρέπει να σταματάμε να επιζητάμε τη βελτίωση. Δεν τελείωσε κάτι επειδή έχουμε καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια στο έδαφος, θα είναι μεγάλο λάθος αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο».

Για την σημασία του ματς λόγω των δύο ντέρμπι της Κυριακής: «Είναι το ίδιο σημαντικό όπως όλα όσα δώσαμε μέχρι τώρα. Θα είναι πολύ δύσκολο. Θα είναι πιο δύσκολο απ’ όσα παίξαμε μέχρι τώρα. Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι παίζουν την Κυριακή, αλλά το τι θα κάνουμε εμείς».

Για τον Ακοράν, απάντησε ο εκ. Τύπου, Κυριάκος Δημητρίου: «Τα θέματα προγραμματισμού τα χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής, δεν υπάρχει κάτι άλλο πλην της εξέλιξης με Τρισκόφσκι».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει να δει ψηλά την ομάδα, αλλά παρακαλώ, δεν μπορώ να πω κάτι σ’ αυτή την ερώτηση. Για μένα, το πρωτάθλημα είναι το παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Δεν υπολογίζονται οι Ροσάλες, Άνχελ Γκαρθία και ο Ρούβεν Μαρτίνεθ, που ακόμη είναι στη διαδικασία να επιστρέψουν. Κάνουν αποθεραπεία. Το καλό είναι ότι επιστρέφουν αρκετοί ποδοσφαιριστές».

Για τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση: «Σε πολλά πράγματα ακόμη. Το παιχνίδι μας χωρίς την μπάλα, την πίεση που ασκούμε, την άμυνα, την κυκλοφορία της μπάλας, το πώς βγάζουμε μπροστά την μπάλα στην επίθεση».

Για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον αγώνα με την ΠΑΕΕΚ: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με το ίδιο πνεύμα και φιλοδοξία. Αν δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό και δεν κάνουμε την ίδια δουλειά, δεν θα κερδίσουμε. Η σημασία του αγώνα είναι η ίδια. Αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω και στους παίκτες είναι να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια προσέγγιση και φιλοδοξία».

Για τη διαχείρηση της νίκης επί του Απόλλωνα: «Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι πλέον παρελθόν. Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά τελείωσε. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα που ακολουθεί. Περιμένω από τους παίκτες να δείξουν ότι είναι έτοιμοι».

Για το γεγονός ότι κόντρα σε Δόξα και Ολυμπιακό δυσκολεύτηκε: «Όντως υποφέραμε σ’ αυτά τα παιχνίδια. Για μένα, το αυριανό παιχνίδι θα είναι από τα πιο δύσκολα. Είναι πολύ συμπαγής ομάδα, δουλεύουν όλοι μαζί, περιμένω ότι θα υποφέρουμε. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να είμαστε συμπαγείς και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες».