Δεν λύγισε, ήξερε τι έλεγε και δικαιώθηκε…

Ήταν λίγο πριν μπει το 2019. Συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου του 2018. Ο Σταύρος Παπασταύρου μέσω μιας πρωτότυπης τηλεδιάσκεψης από την Αμερική (ήταν σχετικά άγνωστο τότε το Zoom) «ανακρίθηκε» από τα ΜΜΕ.

Εφτά μόλις μήνες μετά την επιλογή του να εμπλακεί στην Ομόνοια. Μια ομάδα με προβλήματα, οικονομικά και εσωστρέφειας, σε ένα διαφορετικό για αυτόν… στίβο.

Η Ομόνοια μένει εκτός στόχων, αλλάζει και πάλι νωρίς προπονητή (Ολίβα) και ο κόσμος ψιθυρίζει πως και αυτό το εγχείρημα θα είναι μια απ’ τα ίδια. Το ξεκίνημα, λοιπόν, προβληματικό και απογοητευτικό.

«Θέλουμε ο κόσμος να κάνει υπομονή. Η μεγαλύτερή μου απογοήτευση είναι για τον κόσμο, που δεν του δώσαμε αυτό που ήθελε. Αν δεν τα καταφέρουμε φέτος, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια». Αυτή ήταν μία από τις πολλές, όλο νόημα τοποθετήσεις του σε αυτή την αλλιώτικη «ανάκριση».

Και δεν αθέτησε την υπόσχεσή του. Δεν έκανε εκπτώσεις, επένδυσε, εμπιστεύτηκε ανθρώπους που ήξεραν τι σημαίνει το πρότζεκτ «ποδόσφαιρο» και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν.

Τριάντα μήνες μετά, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους με το τρόπαιο του πρωταθλήματος στο χέρι. Προηγήθηκε λίγους μήνες πριν άλλη μία ιστορική στιγμή που ποτέ δεν είχαν ζήσει στην Ομόνοια. Είσοδος σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Εννιά μήνες αξέχαστοι για κάθε Ομονοιάτη.

Ο Σταύρος Παπασταύρου δεν γνώριζε πολλά από ποδόσφαιρο. Το έλεγε και ο ίδιος. Μπήκε όμως τότε στο αεροπλάνο… με πλάνο, όπως αυτό που τον έκανε πετυχημένο στην Αμερική. Μακροπρόθεσμο και χωρίς να επηρεάζεται από καταστάσεις που θα τον λυγίζανε. Βρήκε τους σωστούς συνεργάτες και κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία. Μπορεί στο ποδόσφαιρο η αποθέωση από την απαξίωση να χωρίζεται από μία λεπτή κλωστή, εντούτοις όλα έδειχναν πως οι διακρίσεις δεν θα αργούσαν.

Ο Νεόφυτος Λάρκου έβαλε τάξη και οργάνωσε τα πάντα, ο προπονητής Χένινγκ Μπεργκ έφερε άλλη νοοτροπία, οι «αφανείς ήρωες» κάνουν άριστα τη δουλειά τους και το υπαλληλικό προσωπικό απέκτησε ρόλους. Γιατί δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Δουλεύουν και άλλα πολλά για να βγάζει υγεία μια ομάδα. «Γίνεται πολλή δουλειά στην Ομόνοια, η οποία δεν φαίνεται. Αυτά που φαίνονται είναι τα 90 λεπτά στο γήπεδο. Κτίζουμε την Ομόνοια για τα επόμενα χρόνια», είχε πει τότε.

Η Ομόνοια μπήκε σε μια άλλη εποχή και δείχνει έτοιμη να μεγαλουργήσει και να ξεκινήσει μια νέα «χρυσή» εποχή. Ο Σταύρος Παπασταύρου αισθάνεται δικαιωμένος και έχει κάθε λόγο.

Προηγούμενο άρθροΤελειώνει και πάει γι’ άλλα!
Επόμενο άρθροΣταθμίζουν τα δεδομένα ενόψει 1ης Ιουνίου
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
Αφού δεν μπόρεσε να γίνει μεγάλο αστέρι στο ποδόσφαιρο, παίζοντας μπάλα στις αλάνες της Κοράκου (αν και λέει ότι ήταν πολύ καλός αλλά ατύχησε), αποφάσισε να ασχοληθεί με τη Δημοσιογραφία και το αθλητικό ρεπορτάζ. Γεννημένος τον Απρίλιο του 1987, σπούδασε δημοσιογραφία στο Frederick University και τον Μάρτιο του 2008 εντάχθηκε στο ρόστερ της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ και όλο αυτό το διάστημα έπαιξε σε όποια θέση τον έβαλε ο προπονητής του. Λέει πάντως πως είναι καλός παντού.