Δεν κλείνει το φούτσαλ!

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, άτομο που γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ όπως μας ανέφερε η ομοσπονδία φαίνεται να είναι διατεθειμένη να βοηθήσει περαιτέρω οικονομικά τα σωματεία...

Σημαντική συνάντηση που θα κρίνει ενδεχομένως το μέλλον του πρωταθλήματος φούτσαλ θα πραγματοποιηθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά την απόφαση των συλλόγων της Α’ Κατηγορίας για αναστολή της λειτουργίας τους λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, η ηγεσία της ΚΟΠ θα καλέσει τους ιθύνοντες των ομάδων σε συνάντηση ώστε να τεθούν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, άτομο που γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ όπως μας ανέφερε η ομοσπονδία φαίνεται να είναι διατεθειμένη να βοηθήσει περαιτέρω οικονομικά τα σωματεία εφόσον συμφωνηθούν κάποιες παράμετροι που έχουν να κάνουν με το άθλημα.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, η ΚΟΠ αναμένεται να θέσει ως προϋπόθεση για την αύξηση της χορηγίας τη δημιουργία τμημάτων υποδομής από τις ομάδες. Αυτό σχετίζεται με το εν γένει μέλλον του αθλήματος, αφού στην ΚΟΠ εκτιμούν ότι όπως είναι τώρα τα δεδομένα δεν υπάρχουν βάσεις για να στηριχθεί το φούτσαλ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΚΟΠ, ακόμη και αν τώρα αποφασιστεί η αύξηση της χορηγίας προς τα σωματεία, η οποία ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για κάθε σύλλογο τον χρόνο (φέτος υπήρξε μια μικρή αύξηση λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού), το πρόβλημα της χρηματοδότησης θα επιστρέψει του χρόνου, συνεπώς στόχος της ομοσπονδίας είναι με την οικονομική βοήθεια που θα παρέχει να δημιουργηθούν νέες και στέρεες βάσεις και να αναπτυχθεί γενικότερα το άθλημα. Κάτι τέτοιο πιστεύεται ότι θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη αφού συν τοις άλλοις τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα θα τροφοδοτούν με ποδοσφαιριστές τις πρώτες ομάδες.

Στην ΚΟΠ πιστεύουν ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά. Ήδη από την ομοσπονδία ξεκίνησαν κάποιες επαφές με τις ομάδες ώστε να καλλιεργηθεί το έδαφος για συμφωνία ενόψει του κρίσιμου ραντεβού.

Το «αγκάθι» για χορηγούς

Με κοινή επιστολή τους, ημερομηνίας 10/8, επτά σωματεία της Α’ Κατηγορίας, και συγκεκριμένα η ΑΕΚ, η ΑΕΛ, η Ανόρθωση ο ΑΠΟΕΛ, η Αραράτ, ο Εθνικός Λατσιών και η Ομόνοια, δημοσιοποίησαν την απόφασή τους για την αναστολή της λειτουργίας τους αφού αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Με τα έσοδά τους να μειώνονται κάθε χρόνο, είναι ξεκάθαρο ότι περισσότερο το άθλημα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον εθελοντισμό, σε κάποιους αφανείς εργάτες που τρέχουν καθημερινά για να κρατήσουν τις ομάδες ζωντανές.

Ένα μεγάλο ζήτημα που προκύπτει είναι η προσέλκυση χορηγών, που αποτελεί κομβικής σημασίας για την εισροή εσόδων. Πώς μπορούν, όμως, να προσελκύσουν χορηγούς οι σύλλογοι χωρίς την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων;

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες μας, εξετάζεται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνεται κάλυψη των αναμετρήσεων μέσω live streaming ώστε να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Επί αυτού υπάρχουν κάποια νομικά εμπόδια που σχετίζονται με τις συμβατικές υποχρεώσεις της ΚΟΠ αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εμπόδια τα οποία γίνεται προσπάθεια από πλευράς ομοσπονδίας να ξεπεραστούν.

Προηγούμενο άρθροΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 13/08/2020
Επόμενο άρθροΘέλει Λίβερπουλ σαν… τρελός
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!