«Δεν καταλάβαιναν τον Μαρτίδη οι παίκτες. Ο “Ντόμπρα” μου είπε θα τα κάνει όλα μόνος του»

Για την επόμενη μέρα στον Ερμή με τον Ντομπρασίνοβιτς στον πάγκο μίλησε ο Λουκάς Φανιέρος. Ο διοικητικός ηγέτης των «φτεροπόδαρων» παραχώρησε ραδιοφωνικές δηλώσεις (Super Sport FM 104,0) μιλώντας μεταξύ άλλων για την πρώτη συζήτηση που είχε με το νέο τεχνικό της ομάδας αλλά και την απόφαση αποδέσμευσης του Νικόλα Μαρτίδη.

Αναλυτικά:

Για την πρόσληψη του Σίνισα Ντομπρασίνοβτις: «Ήταν και στον Άρη Θεσσαλονίκης, μιλούμε για μια ομάδα με πίεση και χιλιάδες κόσμο στην κερκίδα. Του μίλησα δέκα λεπτά και κατάλαβα ότι είναι καλό παιδί, υπάρχει ποιότητα χαρακτήρα. Μακάρι να είναι καλός και στην προπονητική. Ελπίζω αυτό το παιδί να δώσει διαφορετική νοοτροπία στην ομάδα μου για να μπορέσω να μείνω στην κατηγορία. Είπα στον Σίνισα, “θέλεις να σου φέρω αναλυτή ή βοηθό” και μου είπε “στα πρώτα τρία παιχνίδια δεν θέλω, θα τα κάνω όλα εγώ και βλέπουμε”. Κι αυτό μου άρεσε σε αυτόν. Εγώ πάντα στηρίζω τον προπονητή, όμως όταν δεν έχω άλλη επιλογή, προχωρώ σε αλλαγή. Από τη στιγμή που δεν μπορώ να αλλάξω τους παίκτες».

Για την απομάκρυνση Μαρτίδη: «Ψες έβλεπα το παιχνίδι της Γιουβέντους με την Πόρτο. Έβλεπες μια Γιουβέντους να “βομβαρδίζει” και να μην βάζει το γκολ πρόκρισης και στο τέλος να τρώει ένα γκολ και να γνωρίζει τον αποκλεισμό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Και έρχομαι και λέω ότι κάτι παρόμοιο έγινε στο παιχνίδι μας με την Νέα Σαλαμίνα, η οποία δεν έκανε κάποια μεγάλη ευκαιρία και μας κέρδισε. Μια κόντρα με τον Σιαθά και ένα γκολ που έφυγε η μπάλα από τον τερματοφύλακά μας. Δεν μας θέλει. Δεν γίνεται μέχρι το 80’ να μην μου κάνουν φάσεις και να κερδίσουν. Για εμένα η Νέα Σαλαμίνα δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει θέματα αλλά την ώρα που θέλει να βάλει γκολ έχει “κόκκαλο”. Φαίνεται πως εμείς φοβόμαστε το παιχνίδι, χωρίς να μειώνω τον οποιονδήποτε. Γι’ αυτό υπάρχει η εμπειρία του ποδοσφαιριστή και του προπονητή. Η ομάδα μου με όλους τους προπονητές φέτος έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Δεν λέω ότι ο κ. Σατσιάς και ο κ. Μαρτίδης δεν έχουν εμπειρία. Ο κ. Μαρτίδης προσπάθησε να κάνει τα πάντα αλλά δεν τον καταλάβαιναν οι παίκτες, δεν είναι ότι δεν φταίνε αυτοί. Ο λόγος αποδέσμευση του κ. Μαρτίδη είναι διαφορά φιλοσοφίας. Αν έβαζε επιθετικούς ως αλλαγή δεν θα μπορούσε η Νέα Σαλαμίνα να σε “τσιλλίσει”. Όλα τα παιχνίδια τα πληρώσαμε γιατί δεν αντέξαμε στην πίεση».