Δεν είναι όλα ρόδινα στην Ομόνοια

Η έβδομη φετινή νίκη της Ομόνοιας μπορούσε να έρθει με περισσότερη ευκολία και όχι με… μουρμούρα. Το 2-0 επί της Δόξας ναι μεν κράτησε τους πράσινους σε επαφή με την κορυφή και στο -2 από την Ανόρθωση, αλλά η διπροσωπία που έδειξε στην εμφάνισή της προβλημάτισε τον κόσμο. Το πολύ καλό μέρος, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0, διαδέχθηκε ένα νωθρό και αγχωτικό δεύτερο. Σαφώς κάποιος θα πει ότι αυτό που μετρά είναι η ουσία αλλά είναι καλό σε παιχνίδια όπου έχει τη δυνατότητα να τα «σκοτώσει», να το πράττει.

Ο Χένινγκ Μπεργκ βλέπει την ομάδα του να φιγουράρει στα ψηλά αλλά καλείται και ο ίδιος να ψάξει γιατί πάντα κυρίως στο β΄ μέρος δεν έχει καλή παρουσία και η πτώση είναι κατακόρυφη. Στα πλείστα παιχνίδια η Ομόνοια δεν το πλήρωσε αφού οι τερματοφύλακες την κράτησαν όρθια (πρώτα ο Ουζόχο και τώρα ο Φαμπιάνο) αλλά αν συνεχίσει έτσι, κάποτε θα… καεί.

Συμπερασματικά όμως οι πράσινοι κρατούν τη νίκη, συνεχίζουν να βρίσκονται στα ψηλά και γενικά αυτό που ικανοποιεί είναι πως μεγαλώνουν τις διαφορές και από άλλες ομάδες που έχει τους ίδιους στόχους. Για παράδειγμα είναι στο +10 από την ΑΕΚ και στο +7 από την ΑΕΛ.

Βλέπει Νέα Σαλαμίνα
Η επόμενη αποστολή απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα είναι σαφώς πιο δύσκολη και απαιτείται μεγαλύτερη προσήλωση και σοβαρότητα. Πάει σε μια δύσκολη έδρα και πρέπει να επιστρέψει με τη νίκη καθώς μετά θα έχει δύσκολους αγώνες με ΑΕΚ (εντός) και Απόλλωνα (εκτός). Το θετικό είναι πως δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρία με κάρτες. Μέχρι την Τετάρτη θα φανεί κατά πόσο θα είναι σε θέση να μπει στην αποστολή του κυριακάτικου αγώνα ο Δημήτρης Χριστοφή.

Άλλο επίπεδο
Ο Ερίκ Μποτεάκ έλαμψε με την εμφάνισή του στο παιχνίδι με τη Δόξα. Δεν ήταν μόνο το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε (δεύτερο φετινό) αλλά η συνολική του παρουσία. Είναι άλλο επίπεδο ο Γάλλος μεσοεπιθετικός και παίκτης που κάνει τη διαφορά. Πολύ καλή εμφάνιση και από την τετράδα της άμυνας, επιβλητικός ο Βίτορ Γκόμες στο κέντρο ενώ και ο Ορτέγα δείχνει καλά στοιχεία.