«Δεν είδα την κατάθεση Παπασταύρου, κακώς πράττει ο κ. Σαββίδης»

Για άλλη μια φορά με τον ερευνώντα λειτουργό Χάρη Σαββίδη τα έβαλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, που ανέφερε ότι «κακώς πράττει» σε σχέση με τις έρευνες των καταγγελιών.

Παράλληλα ο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει δει την κατάθεση του προέδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου ενώ αποκάλυψε πως ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης ήρθε σε επαφή μαζί τους για να έχουν συνάντηση.

Αναλυτικά όσα είπε στον Super Sport FM 104.0:

Η αρχική του τοποθέτηση: «Λύσεις θα βρεθούν, όταν μέσα σε μία τέτοια πανδημία καταφέρνουμε να έχουμε πρωτάθλημα, ευχόμαστε πως θα λυθούν και όλα τα άλλα προβλήματα».

Για τα προβλήματα στη διαιτησία: «Προβλήματα υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν. Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια όλοι για να τα μειώσουμε. Φαίνεται η απουσία της επιτροπής διαιτησίας. Δέχτηκε άμεσα επίθεση από παράγοντες και μη, αλλά δεν είχαν κατανοήσει τον ρόλο της. Η επιτροπή ήταν αρωγός του αθλήματος και όχι διώκτης. Τα άτομα είναι δύο, εγώ και ο κος Σαββίδης. Η επιτροπή αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί. Ο καθένας μπορεί να κάνει την καταγγελία του, όμως το λάθος είναι πως αυτές γίνονται σε άτομα και όχι στην επιτροπή. Η καταγγελία πρέπει να γίνει απευθείας στον Πρόεδρο Δεοντολογίας του Αθλητισμού. Πρέπει να γίνει και να αξιολογηθεί από την επιτροπή».

Αν έχουν γίνει καταγγελίες: «Έχουν προκύψει καταγγελίες, όμως δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό. Ήρθε σε επαφή μαζί μας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση για να δώσουμε ένα τέλος. Αν δεν κάναμε σωστή διαχείριση για να λειτουργήσει η επιτροπή, δεν φταίει το άθλημα».

Πως χειρίζονται την κατάσταση: «Καμία υπόθεση δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να ολοκληρωθεί ο αριθμός της επιτροπής Δεοντολογίας και αθλητισμού ή μέχρι να αντικατασταθεί στην ολότητά της».

Για την καταγγελία Τορναρίτη: «Έγινε στο παρελθόν μια καταγγελία από τον κ. Τορναρίτη, αλλά πρόσφατα δεν έχει φτάσει κάποια άλλη καταγγελία του».

Για τον κο Σαββίδη: «Ο κ. Σαββίδης κακώς πράττει κατά την γνώμη μου. Αν κάποιος κάνει κάποια καταγγελία σε μένα, πρέπει να ορίσω τον εαυτό μου ερευνών λειτουργό από μόνος μου;»

Για το VAR: «Δεν μπορεί η Επιτροπή να ψαρέψει καρχαρίες με ένα καλάμι. Πρέπει να έχει τα εργαλεία η Επιτροπή. Εδώ μιλάμε για χειραγώγηση αγώνων, δεν είναι απλά ένα λάθος του διαιτητή ή ένα λάθος του VAR».

Για την κατάθεση του κ. Παπασταύρου: «Eγώ μέχρι σήμερα δεν έχω δει την κατάθεση του κ.Παπασταύρου. Δεν μπορεί να αρνείται ένα μέλος να δώσει την κατάθεση στα υπόλοιπα μέλη και στον Πρόεδρο. Την ζητήσαμε και αρνείται, λέει ότι ο κ. Παπασταύρου του είπε να μην την μοιραστεί».