Δαμιανού: «Όταν είσαι μεγάλη ομάδα… – Θα συνεχίσουμε για να πάει η ομάδα ψηλά»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας, Σάββας Δαμιανού, μετά τη νίκη επί της Καρμιώτισσας στο «Στέλιος Κυριακίδης» για τη 13η αγωνιστική που ήταν το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος και με πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε καλούς αντιπάλους. Θεωρώ ότι το πρώτο ημίχρονο ευτυχήσαμε να σκοράρουμε ένα πολύ όμορφο γκολ κι είχαμε μια ξεκάθαρη ευκαιρία για να διπλασιάσουμε τα τέρματά μας. Στη συνέχεια η Καρμιώτισσα ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές, με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν καλύτερη. Όταν είσαι η Νέα Σαλαμίνα, είσαι σε δύσκολη θέση και είσαι από τις ομάδες που είσαι μεγάλη ομάδα, είναι φυσιολογικό να θέλεις να κρατήσεις το αποτέλεσμα, τα παιδιά οπισθοχώρησαν με βάση το ένστικτο θα έλεγα, μετά βελτιώσαμε κάποια πράγματα, ανεβάσαμε λίγο τις γραμμές, βάλαμε πιο ψηλές πιέσεις, ισορροπήσαμε, βρήκαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο, είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία, το ζητούμενο ήταν οι τρεις βαθμοί και τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να κτίσουμε όσο πιο ήρεμα και καλά μπορούμε μια ομάδα που να μπορεί να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να δημιουργήσει ρήγματα στον αντίπαλο μέσα από την κατοχή, να αποφορτίσουμε και την τελευταία μας γραμμή που δέχεται σε κάποια διαστήματα μεγαλύτερη πίεση από αυτήν που θέλουμε να δέχεται.

Να πω στον κόσμο ότι τα παιδιά μέσα ήταν εξουθενωμένα, πολύ κουρασμένα, έδωσαν πάρα πολλά, να ξέρουν ότι κι αυτοί κι εμείς δουλεύουμε πολύ σκληρά για τη Νέα Σαλαμίνα και θα συνεχίσουμε, για να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, εκεί που της αξίζει να είναι».