«Χρυσή» πρόκριση για την Ανόρθωση!

Δελτίο Τύπου ΚΟΠΕ

Σε ένα φοβερό αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από τον πρώτο πόντο μέχρι τον τελευταίο η Ανόρθωσις κέρδισε στο «χρυσό» σετ με 24-22 τον Green Air Παφιακό και σε συνδυασμό με τη νίκη της 3-2 στην Πάφο προκρίθηκε στο Final – 4 και το Σάββατο 09 Απριλίου 2022 θα  αναμένει τον αντίπαλό της στα ημιτελικά μετά την κλήρωση. Ο Green Air Παφιακός ισοφάρισε την ήττα του πρώτου αγώνα, αλλά σε ένα εκπληκτικό «χρυσό» σετ έχασε στις λεπτομέρειες με 24-22 και ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε το πρώτο σετ όπου η Ανόρθωσις κέρδισε 25-23 σε 25’ και πήρε προβάδισμα 1-0.

Ο Green Air Παφιακός αντέδρασε πολύ καλά στο δεύτερο σετ και ισοφάρισε 1-1 αφού κέρδισε 25-15 σε 23’. Με το ίδιο νόμισμα «πλήρωσε» η Ανόρθωσις την ομάδα της Πάφου στο τρίτο σετ αφού κέρδισε 25-16 σε 22’ και έκανε βήμα πρόκρισης με το 2-1 υπέρ της.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στο τέταρτο σετ με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν 12-12. Η ομάδα του J. Cannestracci κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας 14-20 και κέρδισε με 25-19  ισοφαρίζοντας σε 2-2 το παιχνίδι με την αγωνία για την πρόκριση να ανεβαίνει στο κατακόρυφο.

Στο τάϊ – μπρέικ ο Green Air Παφιακός ήταν καλύτερος κερδίζοντας 15-09 σε  16΄’. Ωστόσο. η μεγάλη μάχη έγινε στο «χρυσό» σετ όπου η ομάδα της Πάφου πήρε μια μικρή διαφορά αλλά η Ανόρθωσις ισοφάρισε 15-15. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, αλλά η Ανόρθωσις εκμεταλλεύτηκε την έδρα κερδίζοντας σε 31’ 24-22 πανηγυρίζοντας τη σπουδαία πρόκριση στο Final – 4.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ (K. XΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ):Halanda, Ζηκάκης, Pepic, Bjelica, Knezevic, Α. Χρυσοστόμου – Λίμπερο: Πλατρίτης  – Αλλαγές: Χριστοφόρου, Δημητρίου, Π. Χρυσοστόμου,

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ (J. CANNESTRACCI):Acosta, Γ. Χρυσοστόμου, Aσπιώτης, Viller, Ευσταθίου, Οικονομίδης – Λίμπερο : Aντωνίου – Αλλαγές: Μιχαήλ, Χριστοφή.

Διαιτητές: Ανδρέας Δανιήλ – Ανδρέας Κωνσταντινίδης