Χρυσή Μπάλα: Πρώτος σε νίκες ο Μέσι, πρώτος σε βαθμούς ο Κριστιάνο!

Παρά το προβάδισμα των δύο κατακτήσεων στη Χρυσή Μπάλα, ο Λιονέλ Μέσι υπολείπεται 205 βαθμούς στην all-time συγκομιδή έναντι του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δείτε τη σύγκρισή τους σε θέσεις και πόντους χρονιά ανά χρονιά.

Η κουβέντα περί της (φετινής) Χρυσής Μπάλας με αφορμή την 7η κατάκτηση του Λιονέλ Μέσι, άνοιξε πολύ. Και ίσως η ιδανική άνω τελεία μέχρι την επόμενη απονομή να είναι η απόλυτη σύγκριση των δύο θρύλων του θεσμού.

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να κατετάγη 6ος και για πρώτη φορά εκτός Top-5 μετά από έντεκα ολόκληρα χρόνια, ωστόσο, παραμένει ο παίκτης των πέντε βαρύτιμων τίτλων. Κι όχι μόνο, καθώς παρά την απόσταση που διεύρυνε ο Αργεντινός πολυνίκης σε κατακτήσεις, ο CR7 κατέχει την άτυπη κορυφή σε συνολική βαθμολογία και μάλιστα με προβάδισμα 205 βαθμών!

Συγκεκριμένα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μαζέψει 3.779 βαθμούς, έναντι 3.574 του Λιονέλ Μέσι. Η ψαλίδα ασφαλώς μειώθηκε μετά την απόκλισή της 1ης με την 6η θέση στη φετινή βράβευση, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντική.

Δεδομένα ο Κριστιάνο έχει το πλεονέκτημα ότι ως δύο χρόνια μεγαλύτερος συμπεριλήφθηκε ισάριθμες περισσότερες φορές στην τελική 30αδα, το 2004 και το 2005 όταν ο Μέσι έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, η βαθμολογία του Πορτογάλου από τις δύο εκείνες χρονιές φτάνει μόλις τους 14 βαθμούς.

Από το 2006, οι δυο τους βρίσκονται αδιαλλείπτως στους 30 φιναλίστ κι από το 2008 στην πρώτη 10άδα, ενώ η «μονομαχία» τους έφτασε στο ζενίθ την επταετία 2011-2017, όταν είχαν μετατρέψει σε μονοπώλιο τις θέσεις 1-2.

Είναι προφανές ότι η κυριαρχία του Λέο δεν αμφισβητείται, ιδίως μετά και την 7η κατάκτηση. Η Χρυσή Μπάλα εξελίσσεται στον… δικό του θεσμό, αλλά δεν παύει να είναι αξιοσημείωτη η διαφορά σε συνολικούς βαθμούς που έχει χτίσει ο Κριστιάνο από το Νο2, μια διαφορά που μεγάλωσε ουσιαστικά τις πέντε χρονιές που επικράτησε ο CR7 έναντι του Αργεντινού.

 Αναλυτικά η πορεία των Μέσι – Κριστιάνο στη Χρυσή Μπάλα ανά έτος: