Χρίστος Ανδρέου στο «Sports X-Ray» για τους βανδαλισμούς σε ΚΟΑ, ΚΟΠ και οίκημα διαιτητών

Για την… τριπλή επίθεση σε ΚΟΑ, ΚΟΠ και οίκημα διαιτητών μίλησε στην εκπομπή «Sports X-Ray» του ΠΟΛΙΤΗ 107,6, την οποία παρουσιάζουν ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους και η Μαρίνα Αργυρού, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Για τις καταγγελίες που έγινε: «Τρεις παρά 20 είχαμε πληροφορία από τον φρουρό ασφαλείας στον ΚΟΑ. Ακολούθως μέλη της Αστυνομίας, στις περιπολίες τους στις 4 και 20 εντόπισαν αναγραφή συνθημάτων στην ΚΟΠ. Για την ώρα αναζητείται μαρτυρία. Επίσης είχαμε και μία άλλη καταγγελία, 1και50 τα ξημερώματα, άγνωστοι πάλι, έγραψαν στους τοίχους του οικήματος διαιτητών».

Για το τι πρέπει να γίνει: «Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να τοποθετηθεί μία φρουρά ασφαλείας. Όπως αποδείχθηκε είναι στόχοι. Για να μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα, δεν είναι καθημερινό φαινόμενο. Αλλά είναι πράγματα που συμβαίνουν».

Αν υπάρχουν κάμερες: «Υπάρχουν κάμερες. Σε κάποια σημεία είναι βοηθητικά, σε κάποια άλλα όχι. Για να μπορέσουμε να πάρουμε μαρτυρικό υλικό, θα πρέπει να είναι καθαρό οπτικό υλικό. Υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες. Μπορεί να είναι καλυμμένα τα πρόσωπα. Ακόμη κι αν δεν είναι καλυμμένα, πρέπει να γίνει προσπάθεια να ταυτοποιηθούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα».

Για το γεγονός ότι τα συνθήματα παραπέμπουν σε οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, αν είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν: «Δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε ένα σημείο. Πρέπει να έχεις μία μαρτυρία, κάποια αποτυπώματα ή οτιδήποτε άλλο. Γι’ αυτό αν κάποιος γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει την Αστυνομία».

Τι γίνεται με τέτοιες υποθέσεις: «Οι υποθέσεις δεν κλείνουν ποτέ. Υπήρχαν περιπτώσεις που βρήκαμε άτομο μετά από καιρό. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν δημοσιοποιούνται».

«Φαίνεται η Αστυνομία μόνη της προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να αποτρέπουμε τέτοια γεγονότα».