Χωρίς VAR… δούλεμα κανονικό

Μπορεί τα λάθη της διαιτησίας να μην έχουν εκλείψει με την εισαγωγή του VAR στα κυπριακά γήπεδα, αλλά μειώθηκαν σε πολύ-πολύ μεγάλο βαθμό. Τουλάχιστον δεν βλέπουμε τα διαιτητικά εγκλήματα του παρελθόντος ή και αν βλέπουμε γκάφες αυτές δεν είναι συνεχόμενες.

Μερικοί διαιτητές και βοηθοί καταδίκαζαν για χρόνια ομάδες και εξόργιζαν τον κόσμο. Προφανώς, και η δικαιολογία του ανθρώπινου λάθους ίσχυε σε μερικές περιπτώσεις, ωστόσο στην Κύπρο… κατάντησε καθημερινό φαινόμενο. Οι διαιτητές και οι βοηθοί «ξεχνούσαν» να χρησιμοποιήσουν τη σφυρίχτρα και το σημαιάκι τους σε εξόφθαλμες παραβάσεις ή τα.. πολυχρησιμοποιούσαν εκεί όπου δεν έπρεπε.

Τι να πεις όμως τώρα; Όταν ο άλλος είναι μισό μέτρο οφσάιντ υπάρχει το VAR. Αν κάποιος παίκτης κάνει ξεκάθαρο φάουλ στην περιοχή, πάλι υπάρχει το VAR. Το VAR με λίγα λόγια ήρθε για να δώσει τέλος (και) στο μεγάλο δούλεμα…

Προηγούμενο άρθροΜουρίνιο: «Ο Μπέιλ είναι πιο ευτυχισμένος από ποτέ στην Τότεναμ»
Επόμενο άρθροΕάν δεν υπήρχαν φέτος τα πλέι οφ…
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
Κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από τη Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάζεται στον ΠΟΛΙΤΗ από το 2003. Από μικρός ήταν με μια μπάλα στα πόδια και το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν κατάφερε, όμως, να το εκπληρώσει. Εντούτοις βρίσκεται κοντά στο άθλημα υπό την ιδιότητα του αθλητικού συντάκτη κι αυτό… απαλύνει τον πόνο του! Μπορεί να μην εκπλήρωσε τη μεγάλη του επιθυμία, όμως κατάφερε να αγωνιστεί στο «Old Trafford» σε ένα τουρνουά μαζί με άλλους συναδέλφους από διάφορες χώρες. Στο «Θέατρο των Ονείρων» έζησε για λίγο το δικό του όνειρο. Ας είναι!