Χωρίς τον αγωνιστικό της διευθυντή σε Μεξικό και Βραζιλία η Ferrari

Σε πρώτο πλάνο έχουν βάλει στη Ferrari την επόμενη αγωνιστική σεζόν και δουλεύουν ήδη για αυτή γεγονός που ήδη αντίκτυπο στους αγώνες της ομάδας.

Στο Grand Prix της Τουρκίας η «σκουντερία» έδωσε το παρών χωρίς τον επικεφαλή της, Ματία Μπινότο, με τον Λοράν Μέκις να έχει πάρει τη θέση του στη συγκεκριμένη κούραση.

Φαίνεται ότι αυτή η απουσία ήρθε για να μείνει, κυρίως λόγω της ανάγκης που υπάρχει στο εργοστάσιο της ομάδας ενόψει των αλλαγών που σχεδιάζονται με φόντο το 2022.

«Πάντα η Τουρκία ήταν αγώνας που προγραμμάτιζα να μην παραβρεθώ. Το πρόγραμμα άλλαξε προφανώς, κάτι το οποίο άλλαξε και τα σχέδιά μου, όμως δεν θα πήγαινα έτσι κι αλλιώς στην Τουρκία. Δεν θα είμαι παρών ούτε στους επόμενους δύο αγώνες και προς το παρόν αυτοί θα είναι το Μεξικό και η Βραζιλία. Αλλά θα δούμε», σχολίασε ο Μπινότο, δίνοντας εξηγήσεις την απουσία του.

Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του αγωνιστικού τμήματος της Ferrari έγινε ακόμα πιο σαφής, μιλώντας για την ανάγκη να βρίσκεται κοντά στους μηχανικούς της ομάδας.

«Ο λόγος είναι πως το ταξίδι στο Μεξικό και τη Βραζιλία έχουν μεγάλη διάρκεια. Από την άλλη, εδώ στο Μαρανέλο υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Πραγματικά πάρα πολλά. Είμαι χαρούμενος να μείνω πίσω. Έχω μια ολόκληρη ομάδα να χειριστώ, από τη μεριά του σασί, τον κινητήρα, μέχρι και όλο τον οργανισμό. Είμαστε επίσης σε ένα κρίσιμο σημείο στην εξέλιξη του μονοθεσίου για το 2022. Όντας στο γραφείο μου την Πέμπτη και την Παρασκευή ενός αγωνιστικού τριημέρου μπορώ να επικεντρωθώ στο τι συμβαίνει πίσω στο Μαρανέλο, ενώ το σαββατοκύριακο είμαι πλήρως προσηλωμένος στον αγώνα. Μου λείπει σίγουρα να βρίσκομαι στην πίστα, όμως ο Λοράν Μέκις κάνει εξαιρετική δουλειά».