Χωρίς… προηγούμενο: Οκτώ σερί ντέρμπι!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με τον Μάριο Χριστοφόρου ο οποίος θα δώσει το παρών του σε όγδοο διαδοχικό ντέρμπι πρωταθλήματος!

Το μεγάλο σερί του ρεφ κτίστηκε βεβαίως με τη… βοήθεια του VAR καθώς σε τέσσερα από αυτά τα ματς ήταν διαιτητής και σε άλλα τόσα VARίστας όμως πρόκειται ούτως ή άλλως για κάτι εντυπωσιακό!

Ο Χριστοφόρου λοιπόν ορίστηκε VAR στο Απόλλων-Ομόνοια της Κυριακής που θα είναι το όγδοο σερί ντέρμπι για το… πουλέν του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας Μίλοραντ Μάζιτς. Μεσολαβεί βεβαίως τρεις ώρες νωρίτερα το Ανόρθωση-ΑΕΛ όμως… εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να οριστεί και σ’ αυτό!

Εξαιρείται από το σερί του το ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια το οποίο ναι μεν ολοκληρώθηκε στις 26/12 αλλά είχε τους ρεφ που… ξεκίνησαν το ματς στις 29/11, μέρα κατά την οποία άρχισε το σερί του Χριστοφόρου με το Ανόρθωση-Απόλλων.

Επιπροσθέτως, ένα από τα οκτώ σερί ντέρμπι στα οποία ορίστηκε ο Χριστοφόρου αναβλήθηκε (Απόλλων-ΑΕΛ) και θα διεξαχθεί αργότερα (10/2) όμως αυτό δεν αναιρεί το ότι ορίστηκε -και- σε αυτό το ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Απόλλων-Ομόνοια της Κυριακής είναι το τέταρτο ντέρμπι τόσο των κυανολεύκων, όσο και των πρασίνων με τον Χριστοφόρου. Ο Απόλλωνας στα προηγούμενα τρία (δύο διαιτητής, ένα VAR) δεν μέτρησε νίκη μαζί του (δύο ισοπαλίες, μία ήττα) ενώ απεναντίας η Ομόνοια σε επίσης τρία ντέρμπι με τον εν λόγω ρεφ (ένα διαιτητής, δύο VAR) είναι αήττητη (δύο νίκες, μια ισοπαλία).

Το εντυπωσιακό σερί του Χριστοφόρου:

29/11 Aνόρθωση – Απόλλων 1-1 / Διαιτητής
05/12 AEΛ – Ομόνοια 0-1 / VAR
13/12 Ομόνοια – ΑΕΚ 1-1 / Διαιτητής
18/12 ΑΠΟΕΛ – Απόλλων 1-1 / Διαιτητής
22/12 Ομόνοια – ΑΕΛ 1-0 / VAR
03/01 Απόλλων – ΑΕΛ / Διαιτητής (αναβλήθηκε για τις 10/2)
08/01 ΑΕΚ – Απόλλων 2-1 / VAR
16/01 Απόλλων – Ομόνοια / VAR

  • Το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση που ήταν προγραμματισμένο για τις 9/1 αναβλήθηκε πριν γίνουν οι ορισμοί.