Χωρίς κόσμο τα προκριματικά Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ

Xωρίς θεατές θα πραγματοποιηθούν όσοι αγώνες έχουν απομείνει να γίνουν στο φετινό Champions League και στο Europa League, αλλά και οι μονοί αγώνες της προκριματικής φάσης των διοργανώσεων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτήν την απόφαση πήρε την Πέμπτη (9/7) η UEFA.

Η UEFA με ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως οι εναπομείναντες αγώνες σε Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οι μονοί της προκριματικής φάσης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, θα πραγματοποιηθούν χωρίς φιλάθλους.

Όπως τονίζει η UEFA, αυτή η απόφαση πάρθηκε σε συνεννόηση με τις εθνικές ομοσπονδίας και τους υπεύθυνους των δύο διοργανώσεων.

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή επηρεάζει τα μέγιστα και τις δικές μας ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Ομόνοια (Τσάμπιονς Λιγκ), Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων (Γιουρόπα Λιγκ), θα αγωνιστούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων όπου και αν αγωνιστούν, καθώς οι αγώνες τα παιχνίδια εκτός από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι μονά.

Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο οι ομάδες να αγωνιστούν με την παρουσία του κόσμου τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και στους ομίλους των Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό αναμένεται ότι θα αποφασιστεί αργότερα και αναλόγως της κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού.