Χένινγκ Μπεργκ: «Παράξενες αποφάσεις…»

Δηλώσεις για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό, παραχώρησε στο επίσημο κανάλι της ομάδας του, ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση που προηγήθηκε με τον Απόλλωνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Τέταρτη φετινή αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό. Περιμένετε παρόμοιο παιχνίδι όπως τα προηγούμενα τρία;
«Πιστεύω κάθε παιχνίδι φέτος στο πρωτάθλημα είναι δύσκολο και ισοδύναμο με τα υπόλοιπα. Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό σε αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Βρισκόμαστε στα play-off, δεν έχουν απομείνει πολλά παιχνίδια. Ανυπομονούμε για τον αγώνα και θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ποια πιστεύετε είναι τα «κλειδιά» για τους τρεις βαθμούς;
«Πρέπει να κάνουμε ένα καλό επιθετικό παιχνίδι, με βάσει τον τρόπο που αναπτυσσόμαστε για να γίνουμε λίγο πιο επικίνδυνοι στο τελευταίο τρίτο με πάσες, συνεχή κίνηση και συνδυασμούς. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά, ενώ ξέρουμε πώς όταν αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό θα πρέπει να αμυνθούμε καλά γιατί έχουν καλούς τεχνίτες ποδοσφαιριστές».

Μετά από σχεδόν 5 μήνες χάθηκε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Ποια πρέπει να είναι η αντίδραση της ομάδας μετά από αυτό το αποτέλεσμα;
«Θα πρέπει να κοιτάξουμε για το επόμενο παιχνίδι. Οι παίκτες τα έχουν πάει πολύ καλά αυτήν την περίοδο σε ότι αφορά στη σταθερότητα, τα αποτελέσματα, τη συμπεριφορά τους και τη νοοτροπία. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να κάνουμε ξανά το ίδιο. Το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα μπορούσε να πάει και διαφορετικά με κάποιες παράξενες αποφάσεις εναντίον μας. Φυσιολογικά, αν κρίνουμε την εμφάνιση μας στο παιχνίδι, θα μπορούσαμε να πάρουμε κέρδος από αυτό, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και κάποιες φορές αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να το αποδεχθούμε και να κοιτάξουμε τη συνέχεια της σεζόν όπου γιατί έχουμε πολλά για τα οποία πρέπει να αγωνιστούμε. Πέντε μεγάλα παιχνίδια και είναι κάτι για το οποίο ανυπομονούμε».

Όπως βλέπουμε το πρωτάθλημα μας είναι πολύ ανταγωνιστικό με τρεις ομάδες να συναγωνίζονται για τον τίτλο. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
«Είναι όντως ανταγωνιστικό. Είναι δύσκολο για εμένα να συγκρίνω τη φετινή σεζόν με τις προηγούμενες 3-4 χρονιές. Όμως, πέρσι ήμασταν κοντά με την Ανόρθωση, φέτος με την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γιατί είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής έχουμε μία καλή σεζόν με τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη, ενώ τώρα παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό τώρα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε όσο πετυχημένοι γίνεται».

Οι φίλαθλοί είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα. Ποιο είναι το μήνυμά σου προς αυτούς;
«Οι φίλαθλοί μας είναι εξαιρετικοί. Στηρίζουν συνεχώς την ομάδα ακόμη και αν δεν βρίσκονται στις εξέδρες. Ξέρουμε ότι νοιάζονται την ομάδα, παρακολουθούν τα παιχνίδια και είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουν και τους παίκτες».

Δείτε το βίντεο