Χειρότερη και από Πούτσε

2016/17: H σεζόν στην οποία η Ανόρθωση είχε τον προπονητή με το πιο ιδιαίτερο όνομα, έμελλε να συνοδευτεί με τη χειρότερη πορεία στη σύγχρονη ιστορία της. Ξεκινώντας με τον Αντόνιο Πούτσε (και με τεχνικό διευθυντή τον Αλμπέρτο Μπενίτο) και συνεχίζοντας με τον Ρόνι Λέβι, τερμάτισε έκτη -δύο χρόνια αργότερα έβδομη, όμως ήταν για εξωαγωνιστικούς λόγους (υπόθεση Ουζόχο) που δεν μπήκε εξάδα -ενώ κατέγραψε ρεκόρ ηττών (13).

Μάιος 2019: O κόουτς των επιτυχιών Τιμούρ Κετσπάγια επιστρέφει. Στην πρώτη του σεζόν διεκδικεί το πρωτάθλημα, στη δεύτερη κατακτά το κύπελλο, η τρίτη ξεκινά με είσοδο στους ομίλους. Κι όμως, ο ίδιος προπονητής, που έφερε στην ομάδα της Αμμοχώστου τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της και που μια δεκαετία αργότερα την επανέφερε σε πρωταγωνιστικό ρόλο, κατορθώνει να καταγράψει αρνητικά ρεκόρ, χειρότερα κι από αυτά της χρονιάς του Πούτσε!

Τότε, η Ανόρθωση μάζεψε στα πρώτα 11 της παιχνίδια 14 από τους 33 διαθέσιμους βαθμούς, κυρίως… λόγω του Ισπανού (μόλις μια νίκη και επτά βαθμοί σε ισάριθμα παιχνίδια). Φέτος, ωστόσο, η «Κυρία»… ξεπέρασε μέχρι και τη σεζόν Πούτσε, καταγράφοντας στο αντίστοιχο διάστημα τη χαμηλότερη συγκομιδή της σύγχρονης ιστορίας της, με μόλις 13 βαθμούς στους πρώτους 11 αγώνες.

Οι επόμενες χειρότερες επιδόσεις των κυανολεύκων ήταν οι 16 βαθμοί, τη σεζόν 2014/15 με τον Αντρέ Πάους και τη σεζόν 2018/19, που ξεκίνησε με τον Ρόνι Λέβι και συνεχίστηκε -από τον Οκτώβριο- με τον Γιούργκεν Στρέπελ, τον τελευταίο προπονητή πριν από την επιστροφή Κετσπάγια, υπό τις οδηγίες του οποίου (και λόγω της αφαίρεσης έξι βαθμών) η Ανόρθωση δεν μπήκε στην εξάδα. Ήταν η πρώτη και η μοναδική φορά, αν και το τελευταίο μπορεί να… αλλάξει, εάν ο νυν προπονητής της «Κυρίας» δεν βρει τις λύσεις που χρειάζονται ώστε η ομάδα του να σηκώσει άμεσα κεφάλι και να τερματίσει στο πρώτο γκρουπ.

Άλλωστε, ο στόχος του πρωταθλήματος μπορεί να έκανε «φτερά», όμως η χρονιά δεν χάθηκε, τουλάχιστον όχι ακόμη. Νοουμένου πως ο Γεωργιανός προπονητής θα κάνει επιτέλους τη δουλειά του και θα διορθώσει τα λάθη για τα οποία κάνει συνεχώς λόγο, η Ανόρθωση θα διεκδικήσει ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της κυπελλούχου.