Χαρίτου στο «Derby»: «Σε πιάνει ένα παράπονο, είναι απωθημένο για την Ομόνοια»

«Πιστεύω θα είναι κλειστό παιχνίδι, οι ομάδες στο πρώτο ημίχρονο θα είναι πολύ προσεκτικές. Η ομάδα που δεν θα κινδυνέψει πολύ θα βρει μια ευκαιρία για να σκοράρει», ανέφερε ο Ανδρέας Χαρίτου στην εκπομπή του Πολίτη, το «Derby» με τον Πανίκο Χατζηλιασή (107.6) για το παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Ερυθρό Αστέρα (18:00).

Ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας στάθηκε επίσης στον Χένινγκ Μπεργκ, την… μεγάλη απουσία του κόσμου και ανέφερε την άποψη τους για τους τερματοφύλακες του «τριφύλλιου».

Αρχικά ανέφερε: «Ο προπονητής είναι σταθερός στον τρόπο που αντιμετωπίζει του αγώνες. Πιστεύω ότι θα παίξει με τον ίδιο τρόπο και την ίδια φιλοσοφία, γιατί στο κάτω κάτω ο Ερυθρός Αστέρας είναι πολύ καλή ομάδα και δεν είμαστε το φαβορί. Παίζει ρόλο ο προϋπολογισμός αλλά όχι τόσο πολύ».

Για τον Χένινγκ Μπεργκ: «Εκεί που πρέπει να δείξει υπομονή το κάνει και δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει και σήμερα. Έχει το προτέρημα να διαφοροποιεί την ομάδα του αναλόγως με τις συνθήκες του αγώνα».

Για το όπλο της Ομόνοιας: «Είναι ένα όπλο η ταχύτητα. Δεν μπορείς να πεις όμως ότι θα τους ξεγελάσεις στην αντεπίθεση. Η ταχύτητα όμως σε μία ομάδα είναι από τα ισχυρότερα όπλα. Από τη στιγμή που έχουμε παίκτες γρήγορους γιατί να μην το εκμεταλλευθούμε; Είναι σημαντικό να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που θα βρεις».

Για την τακτική: «Έχει χρόνια να δω την Ομόνοια τόσο πειθαρχημένη. Από πέρσι μας έχει δώσει την εικόνα και γι’ αυτό νοιώθουμε όλοι περισσότερη αυτοπεποίθηση».

Για τον Φαμπιάνο: «Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε. Έχει δείξει ότι όσες φορές χρειάστηκε έκανε αυτό που έπρεπε. Γιατί να μην το κάνει και απόψε και στα επόμενα παιχνίδια;»

Για τον Κυριακίδη: «Σέβομαι ότι ο Παναγή ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, η οποία θα χρειαστεί σιγά σιγά να μπαίνει σε ρυθμούς. Ο Κυριακίδης είναι καλός, δεν τον έχουμε δει πολύ αλλά όποτε χρειάστηκε να αγωνιστεί έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί. Χρειάζεται δουλειά και εμπειρίες για να κάνει και αυτός καριέρα».

Για το που θα κριθεί ο αγώνας: «Πιστεύω θα είναι κλειστό παιχνίδι, οι ομάδες στο πρώτο ημίχρονο θα είναι πολύ προσεκτικές. Η ομάδα που δεν θα κινδυνέψει πολύ θα βρει μια ευκαιρία για να σκοράρει».

Για την απουσία του κόσμου: «Αν σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν τώρα, σε πιάνει ένα παράπονο. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε να ελέγξουμε».

Για τον αγώνα: «Είναι απωθημένο για μας να μπούμε στους ομίλους. Μας χρωστά η ιστορία γιατί είχαμε παλιά τις πιο μεγάλες παραστάσεις τα προηγούμενα χρόνια και ναι υπό αυτή την άποψη μας χρωστάει κάτι το ποδόσφαιρο και η ιστορία».

Για τις καιρικές συνθήκες: «Δεν νομίζω να επηρεάσει. Παίζουμε με Σέρβους που ζουν σε πάνω κάτω στις ίδιες συνθήκες».