Χάντμπολ: Κατώτερη των περιστάσεων η εθνική, ήττα από Ελλάδα

Την ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα από την αντίστοιχη της Ελλάδας με 31-18 στο πλαίσιο της 1ης Αγωνιστικής των ομίλων για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για το 2021.

Η ομάδα μας παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να γίνει ανταγωνιστική με αποτέλεσμα να δεχθεί δίκαια την ήττα.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με αποτέλεσμα η Εθνική Ελλάδος να εκμεταλλευτεί τις κακές επιστροφές μας και να προηγηθεί με 11-1. Οι σπουδαίες επεμβάσεις του τερματοφύλακα της Ελλάδος Πέτρου Βουκοβίνα και η εξαιρετική ανασταλτική της λειτουργία κράτησε την Εθνική μας στα 8 γκολ με το τέλος του ημιχρόνου (18-8).

Η Εθνική Ελλάδος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 2ο μέρος αναγκάζοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε παθητικό ρόλο με αποτέλεσμα να αυξήσει την διαφορά ακόμα και στο +17 γκολ (12-29) οκτώ λεπτά πριν το φινάλε.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, βρήκε ευκαιρία η Εθνική μας να σκοράρει κάποια γκολ με τους Τζούλιο Αργυρού και Δημοσθένους για να κλείσει στο τέλος τον αγώνα με το τελικό 18-31.

Κορυφαίος από πλευράς Ελλάδος ήταν ο Τζιράς με 8 γκολ ενώ στα 4 γκολ σταμάτησαν τ’ αδέρφια Αργυρού από πλευράς Κύπρου.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας είναι Φινλανδία την Κυριακή 27 Οκτωβρίου εκτός έδρας.

Ημίχρονο: 8-18

Τελικό: 18-31

Κύπρος: Ι. Αργυρού 4, Χ. Αργυρού 4, Δημοσθένους 3, Α. Ιωάννου 2, Παρασκευά 2, Χριστοδούλου 1, Κώστα 1, Νικηφόρου 1, Χριστοδούλου, Χρυσάνθου, Ιωάννου, Κυπριανού, Νούνγκοβιτς, Σοφοκλέους, Στυλιανού, Ταρτίος.

Ελλάδα: Τζιράς 8, Ηλιόπουλος 3, Καλόμοιρος 3, Μάλιος 3, Τζίλις 3, Αραμπατζής 2, Χερουβείμ 2, Ντόμπρις 2, Μυλωνάς 2, Μωραϊτης 1, Παπαδιονυσίου 1, Πασσιάς, Αραπακόπουλος, Βουκοβίνας, Κοτανίδης, Λιάπης.