Χάντμπολ: Η τιμωρία της ΑΕΚ στον Οζμουσούλ για τον στρατιωτικό χαιρετισμό

Με τρίμηνη διακοπή συμβολαίου και βαρύ πρόστιμο τιμώρησε η ΑΕΚ τον Τούρκο τερματοφύλακα, Γιουνούς Οζμουσούλ, παρά την επιθυμία των οργανωμένων οπαδών για την άμεση απομάκρυνσή του από το τμήμα χάντμπολ του συλλόγου.

Ο διεθνής πορτιέρο με άλλους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα χάντμπολ χαιρέτησαν στρατιωτικά μετά το τέλος του αγώνα με το Βέλγιο, στο πλαίσιο των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου.

Στην απολογία του ο Οζμουσούλ ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του, ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τη διοίκηση από το να τον τιμωρήσει με διακοπή συμβολαίου για τρεις μήνες και υψηλό πρόστιμο, το ποσό του οποίου θα διατεθεί σε δομές που ασχολούνται με τους πρόσφυγες.

Να υπενθυμιστεί ότι χθες (29/10), για το ίδιο περιστατικό ο Τούρκος διεθνής ίντερ, Αλί Τινκίρ, τέθηκε εκτός ομάδας από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ πιστή στα ιδανικά, τις αξίες και τα δημοκρατικά ιδεώδη που εκφράζει από την πρώτη μέρα της ιδρύσεώς της, έδωσε τη δυνατότητα στον αθλητή Γιουνούς Οζμουσούλ να απολογηθεί για το συμβάν στο οποίο ενεπλάκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού του Σωματείου.

Ο αθλητής απολογήθηκε και εξέφρασε την ειλικρινή του μεταμέλεια και τη συγγνώμη του προς τον κόσμο, τη διοίκηση, τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του και ολόκληρη την οικογένεια της ΑΕΚ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού, την απολογία του αθλητή, τις εισηγήσεις του Δ.Σ. και την απαξία της ενέργειάς του αθλητή, η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει ότι επιβάλει στον αθλητή Γιουνούς Οζμουσούλ την κύρωση της διακοπής συμβολαίου για τρεις μήνες και τον αποκλεισμό του από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, καθώς επίσης και υψηλό χρηματικό πρόστιμο, το ποσό του οποίου θα διατεθεί σε δομές που ασχολούνται με τους πρόσφυγες».