Χάντμπολ: Αήττητο στο θρόνο του το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Επίδειξη δύναμης από την αρχή μέχρι και το τέλος έκανε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο σε έναν αγώνα που μπορούσε να μην κρίνεται ο τίτλος αλλά σίγουρα κρινόταν το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και το γόητρο.

Έτσι οι χειροσφαιριστές του απέδειξαν περίτρανα με την όλη τους αγωνιστική παρουσία γιατί είναι πρωταθλητές όλα αυτά τα χρόνια. Παίζοντας πολύ καλά απέναντι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατάφεραν από νωρίς να πάρουν μία πολύ σημαντική διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο με 18-5 στέλνοντας και τα δικά τους μηνύματα για την τροπή που θα ήθελαν να πάρει ο αγώνας.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο συναρπαστικό αφού οι παίκτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου έκαναν πολλές αλλαγές αλλά έριξαν και στροφές δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να αντιδράσουν δείχνοντας και αυτοί τις δικές τους δυνατότητες απέναντι στον πανίσχυρο αντίπαλο.

Το επιμέρους 19-14 δείχνει και τον ανταγωνισμό στο γήπεδο το δεύτερο μέρος ,αποτέλεσμα βέβαια που δεν επηρέασε το τελικό 37 -19 και φυσικά την κατάκτηση του τίτλου από την σπουδαία ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που μετράει κατακτήσεις ρεκόρ στο συγκεκριμένο άθλημα τα τελευταία χρόνια .

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΥΚΩΣΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 23-26 (8-14)

Τεράστιο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια αφού οι παίκτες τους για διαφορετικούς λόγους κυνήγησαν την νίκη μέχρι και το τέλος σε ένα αναπάντεχα συναρπαστικό και δυνατό παιγνίδι που τα είχε όλα.

Καλύτερο στο πρώτο μέρος το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατάφερε να προηγηθεί με 8-14, σκορ το οποίο όπως διαφάνηκε στο τέλος του έδωσε και την νίκη και αφού νωρίτερα και συγκεκριμένα στο δεύτερο μέρος οι χειροσφαιριστές του πέρασαν δύσκολα από την μεγάλη αντίδραση των αντιπάλων του, αυτούς του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Οι οποία αντιδρώντας με πολύ μεγάλο πάθος και δύναμη κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά και στο σκορ του δεύετρου μέρους με 15-12 ,κάτι όμως δεν ήταν αρκετό αφού το τελικό 23-26 έδωσε την νίκη και τους τρείς βαθμούς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο τερμάτισε στην δεύτερη θέση.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 4 4 0 0 137-87 8
2. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 4 2 2 0 121-125 4
3. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 4 0 4 0 97-142 0