Χάμιλτον: «Βάζει σε κίνδυνο τους οδηγούς η Formula 1»

Ο οδηγός της Mercedes αισθάνθηκε ότι στο Μουτζέλο, η απόφαση της Formula 1 να ξεκινήσει ξανά ο αγώνας μετά την καραμπόλα που προκλήθηκε, τους έβαλε σε κίνδυνο.

Επεισοδιακός ήταν ο πρώτος αγώνας της Formula 1 στο Μουτζέλο. Στο Γκραν Πρι που τιμήθηκε η Ferrari για τις 1.000 συμμετοχές της, είχαμε πολλά περιστατικά με επαφές ανάμεσα στους οδηγούς. Η πιο χαρακτηριστική στιγμή του αγώνα ήταν η καραμπόλα που προκλήθηκε μετά από το αυτοκίνητο ασφαλείας, όπου ο Μπότας άργησε να επιταχύνει και οι οδηγοί από πίσω του είχαν πατήσει τέρμα γκάζι. Ο Λιούις Χάμιλτον πιστεύει ότι ο αγώνας δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει ξανά μετά από αυτό.

«Αρχικά, δεν ήταν σε καμία περίπτωση λάθος του Βαλτέρι. Το λάθος ήρθε από εκείνους που παίρνουν αποφάσεις. Δεν ξέρω ποιοι είναι. Προφανώς προσπάθησαν να κάνουν πιο συναρπαστική τη συγκεκριμένη μέρα, αλλά έτσι έβαλαν άτομα σε κίνδυνο. Ίσως να πρέπει να σκεφτούν ξανά αυτή τους την απόφαση. Καθυστερούσαν να βγάλουν το αυτοκίνητο ασφαλείας, μετά από αυτό όλοι εμείς παλέψαμε για μια καλύτερη θέση. Ειδικά όταν έχεις κερδίσει μια θέση όπως αυτή του Βαλτέρι, που ήταν μπροστά, θα παλέψεις. Σήμερα πιθανότατα ξεπέρασαν τα όρια. Ο Βαλτέρι έκανε ακριβώς ότι θα έκανε ο οποιοσδήποτε» είπε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο ίδιος ο Μπότας, σχολίασε: «Δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη και ποιος παίρνει τις αποφάσεις για το αυτοκίνητο ασφαλείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθεί να κάνει τον αγώνα πιο συναρπαστικό κλείνοντας τα φώτα του αυτοκινήτου ασφαλείας πιο μετά. Οπότε δεν θα μπορούμε να έχουμε μεγάλες διαφορές μεταξύ μας. Πρέπει να κάτσουν να σκεφτούν αν αυτό είναι σωστό και αν είναι ασφαλές για τους οδηγούς, ειδικά στο σημείο που αποφάσισαν να σβήσουν τα φώτα του αυτοκινήτου ασφαλείας».

Στη συνέχεια ο Λιούις Χάμιλτον έκλεισε συμπληρώνοντας τις δηλώσεις του. «Ξέρω ότι οι οπαδοί ενθουσιάστηκαν με τον τελευταίο αγώνα. Αν αρχίσουν να βγάζουν κόκκινες σημαίες επειδή… υπάρχει ένα χαρτί στην άσφαλτο της πίστας και να βγάζουν αυτοκίνητα ασφαλείας, θα το κάνουν για να γίνει συναρπαστικός ο αγώνας, καταλαβαίνω τη λογική. Οι αγώνες με μεγάλες διαφορές μεταξύ μας δεν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Στο NASCAR βγάζουν κίτρινες σημαίες συνέχεια, χωρίς λόγο και αυτοκίνητα ασφαλείας για να κρατήσουν τους αγώνες συναρπαστικούς. Πρέπει όμως, όποιος παίρνει αυτές τις αποφάσεις να σκεφτεί και τον παράγοντα της ασφάλειας. Αυτό που έγινε στο Μουτζέλο δεν ήταν ασφαλές» είπε.