Αύξηση ή μείωση, δεν είναι ο τρόπος…

Ακούμε κατά καιρούς και ό,τι συμφέρει στον καθένα, για αύξηση ή μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ούτε που το συζητά για αύξηση. Θέλουν μικρό αριθμό ομάδων και σίγουρα όχι περισσότερες από 12, ενώ πολλοί παράγοντες και πρόεδροι ομάδων το βλέπουν εντελώς διαφορετικά, και να δείτε που σύντομα θα θέσουν ξανά προς συζήτηση τις 14 ομάδες.

Δυστυχώς, ποτέ δεν κάθισαν να συζητήσουν, παράγοντες και ΚΟΠ, τι είναι σωστό για το ποδόσφαιρό μας, τι είναι αυτό που θα αλλάξει άρδην την κατάσταση έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα πολύ πιο ελκυστικό πρωτάθλημα. Επαναστατικές τομές δεν έγιναν ποτέ, ενώ το μόνο που έφερε νέα πράγματα στο ποδόσφαιρό μας ήταν η εφαρμογή των πλέι οφ από τη σεζόν 2007-08. Από τότε, τίποτε το ουσιαστικό εκτός από το πάνω – κάτω με τις 12 και 14 ομάδες. Το ποδόσφαιρό μας χρειάζεται πλέον βαθιές τομές, φρεσκάρισμα για να επανέλθει το ενδιαφέρον.

Η ΚΟΠ ίσως θα πρέπει να ζητήσει νέες ιδέες από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο και είναι έτοιμοι να καθίσουν κάτω, να αφιερώσουν ώρες και να παραδώσουν κάποια στιγμή τις εισηγήσεις τους. Και οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανάγκη να προέρχονται μέσα από διοικήσεις σωματείων. Κατά καιρούς βλέπω εξαιρετικές προτάσεις από συναδέλφους και απλούς φιλάθλους. Ας εκμεταλλευτεί λοιπόν η ΚΟΠ την αγάπη όλων αυτών για το ποδόσφαιρο κι ας πάρει νέες ιδέες για να προχωρήσουμε με ενθουσιασμό σε σημαντικές αλλαγές…