Αύξηση 209 εκατ. στο χρηματιστήριο για Γιουνάιτεντ λόγω ESL

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την επισημοποίηση της European Super League, η αξία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο χρηματιστήριο εκτοξεύτηκε κατά 209 εκατ. ευρώ!

Οι οπαδοί των αγγλικών συλλόγων που συν-ίδρυσαν την European Super League αισθάνονται προδομένοι και κατηγορούν ευθέως τις ίδιες τους τις ομάδες για αυτή την απόφαση. Στο κάτω-κάτω της γραφής, όμως, οι 12 σύλλογοι δεν λογάριασαν την επιθυμία των οπαδών στο νέο τους εγχείρημα, αλλά τη δική τους επιθυμία να δυναμώσουν κι άλλο στο οικονομικό σκέλος και να βγάλουν ακόμη περισσότερα χρήματα. Κι ως προς αυτό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γεύεται ήδη τους καρπούς της στρατηγικής της, σημειώνοντας κατακόρυφη αύξηση στο χρηματιστήριο ύψους 209 εκατ. ευρώ (180 εκατ. λίρες) μέσα σε λίγες μόνο ώρες από τη σύσταση της κλειστής λίγκας!

Ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση ύψους 9% στην τιμή της μετοχής της, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό για τη Γιουβέντους, μία ακόμη ομάδα από τις 12 της ESL, έφτασε το 19%!

Και τα οικονομικά εφόδια δεν σταματούν εδώ: ήδη η JP Morgan επιβεβαίωσε τη χρηματοδότηση των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι 12 σύλλογοι φέρεται πως θα εισπράξουν μπόνους «καλωσορίσματος» 300 εκατ. ευρώ, καθώς και ένα ανάλογα γενναίο ποσό από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, όταν συναφθεί κι επίσημα.