Αυτό της έλειπε τώρα…

Θέμα από το πουθενά προέκυψε στην Ανόρθωση και παρότι αρχικά φάνηκε να μην είναι… σοβαρό, φαίνεται πως σιγά-σιγά παίρνει διαστάσεις. Χθες οι οργανωμένοι οπαδοί των κυανολεύκων εξέδωσαν δεύτερη ανακοίνωση (μέσα σε 24 ώρες) σχετικά με το νέο εμπορικό σήμα που παρουσίασε η ποδοσφαιρική εταιρεία και με το οποίο διαφωνούν κατηγορηματικά, εκφράζοντας αυτήν τη φορά με ακόμη πιο απόλυτο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους.

Τα κύρια σημεία τα οποία προτάσσουν οι οργανωμένοι φίλοι της «Κυρίας» είναι η αφαίρεση της ασπίδας («το ιερό αμυντικό όπλο των Ελλήνων που κρατούσαν στις μάχες και θεωρούσαν τη μέγιστη προσβολή να εγκαταλείψουν») και των εννέα γαλανόλευκων λωρίδων της ελληνικής σημαίας («που θυμίζουν σε όλους μας το ‘Ελευθερία ή Θάνατος’»), με την ανακοίνωση να προσθέτει ότι «ποτέ ξανά η Ανόρθωση δεν εγκατέλειψε τις αξίες και τα ιδανικά της». Εμείς δεν θα εξετάσουμε κατά πόσον οι οπαδοί των κυανολεύκων έχουν δίκιο ή άδικο να διαμαρτύρονται.

Δεν μπορεί κανένας να πει σε οποιονδήποτε πώς είναι «σωστό» να νιώθει και έχουν κι αυτοί κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Φυσικά, θα μπορούσαν να αποφύγουν την τελευταία παράγραφο της χθεσινής ανακοίνωσης, που… βαρύνει το πράγμα και παραπέμπει σε απειλή: «Ο χρόνος τελειώνει στο παιχνίδι που η ομάδα μας θα παρουσιαστεί με αυτό το έκτρωμα που θέλετε να ονομάζεται Φοίνικας. Εκεί θα παρέμβουμε εμείς και θα ακυρώσουμε την άθλια απόφασή σας». Από την άλλη, δεν θα ήταν σωστή ενδεχόμενη υποβάθμιση του γεγονότος και του νέου «εμπορικού σήματος», με τη δικαιολογία πως δεν αλλάζει το έμβλημα του σωματείου, παρά μόνο της ποδοσφαιρικής εταιρείας. Πρόκειται για το σήμα που θα συνοδεύει πλέον παντού την ποδοσφαιρική ομάδα και φυσικά θα βρίσκεται στις εμφανίσεις της, επομένως είναι αυτό που τώρα θα κυριαρχεί. Αυτό αυτομάτως το καθιστά κάτι περισσότερο από ένα απλώς «εμπορικό σήμα».

Σε κάθε περίπτωση το ότι το κλίμα στις τάξεις της ομάδας φαίνεται να χαλά από το πουθενά είναι δυσάρεστο και ειδικά από τη στιγμή που όλα έμοιαζαν ιδανικά. Το καλύτερο για την Ανόρθωση θα ‘ναι το θέμα να μην πάρει περαιτέρω διαστάσεις και να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές, με ψυχραιμία και όχι με… βαριές κουβέντες, καθώς ναι μεν μπορεί να φαίνεται πως το ένα δεν επηρεάζει το άλλο, αλλά η ενότητα και το καλό κλίμα είναι απαραίτητα συστατικά για να έχει η ομάδα μια επιτυχημένη σεζόν.