Αυτή η Εθνική δεν πάει πουθενά!

Φίλοι μου, δεν έμαθα ποτέ μου να κρύβομαι, ούτε και να βρίσκω δικαιολογίες για ό,τι δεν πάει καλά σε αυτό τον τόπο. Το πιο απλό παράδειγμα είναι τα όσα δεινά υπέφερε αυτός ο τόπος. Ποιος ή ποιοι φταίνε; Οι πολιτικοί από το 1960 και μετά, όταν γεννήθηκε η Δημοκρατία αλλά και ο ανώριμος κόσμος που χωρίς καμιά σκέψη και προβληματισμό τους ψήφιζε κάθε φορά.

Πάμε τώρα και στην Εθνική μας ομάδα για την οποία εδώ και μερικές μέρες, με αφορμή τις θλιβερές εμφανίσεις, ακούω διάφορους να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Και το πιο βασικό ότι έγινε ομαδική ανανέωση και οι μικροί θέλουν τον καιρό τους. Κανείς όμως, μα κανείς, δεν βγήκε να μας πει πόσο υψηλό είναι το επίπεδο αυτών των μικρών. Εγώ θα πω και θα γράψω αυτό που πιστεύω.

Με εξαίρεση 2-3 παίκτες, οι υπόλοιποι δεν είναι και τόσο μεγάλα ταλέντα που θα οδηγήσουν την Εθνική μας ομαλά πιο ψηλά από τις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης. Θα πω ακόμα ότι η σημερινή ομάδα είναι πολύ πιο κάτω από Εθνικές προηγούμενων εποχών.

Κι επιτέλους, στη σημερινή ομάδα δεν υπάρχουν παίκτες με το ταλέντο και την προσωπικότητα ενός Μιχάλη Κωνσταντίνου, ενός Γιαννάκη Οκκά, ενός Εγκωμίτη, ενός Αλωνεύτη και τόσων άλλων. Οι ακαδημίες των ομάδων, με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις, για χρόνια έμειναν πίσω, πολύ πίσω και τώρα πληρώνουμε. Ας θυμηθούμε και το παιχνίδι των Ελπίδων, τη βδομάδα που πέρασε: Κύπρος – Ολλανδία 0-7! Σας λέει τίποτα αυτό το αποτέλεσμα;